Partnerbijdrage van

Teams connect: heeft u rechten om te delen?

Delen:

Microsoft Teams heeft de traditionele dossier georiënteerde manier van werken veranderd, welke zich oorspronkelijke richtte op de gedeelde opslag van documenten en e-mails. Met Teams Connect kunt u chatten met klanten, samenwerken aan documenten, en lijsten delen met taken waaraan een Team kan werken.

Waar het dossier georiënteerd werken zich richtte op recordmanagement en search, is de nieuwe manier van werken gericht op het samenwerken met meerdere deelnemers in een Team.

Governance model

Een belangrijke puzzel om op te lossen is het governance model. Wie mag de inhoud buiten de virtuele muren van uw kantoor wijzigen? En hoe kunnen machtigingen beheerd worden als deze gewijzigd kunnen worden door alle gebruikers? Doormiddel van Microsoft Teams Connect, waarvan dit kwartaal een preview verschijnt, stelt u uw kantoor in staat om informatie op een gecontroleerde manier te delen met externe gebruikers.

Teams Connect introduceert tevens een nieuwe functie; het Shared Channel. Shared Channel biedt de voordelen van een veilige en op toestemming gebaseerde teamsamenwerking met uw interne collega’s, gecombineerd met de mogelijkheid om een deel van uw Teams-omgeving te delen met externe gebruikers.

Hoe werken rechten in teams?

Bij het samenstellen van een Team worden de leden Members of Owners genoemd. Eigenaren kunnen nieuwe leden toevoegen aan een Team, terwijl de leden alleen toegang krijgen tot het Team, maar geen machtiging/rechten hebben om deze te wijzigen.

Een Team bestaat uit een General Channel welke beschikbaar is voor alle leden. Iedereen heeft toegang tot de informatie in het Team, tenzij er een privékanaal is aangemaakt, waar alleen een deel van de leden toegang toe heeft.

Microsoft voegt aan het einde van dit kwartaal een nieuw type Channel toe aan Teams waarmee delen in een Channel met zowel interne- als externe gebruikers mogelijk zal zijn.

Wat is er nieuw?

Het delen van informatie met externen in Teams is niet nieuw, maar er zijn in Teams Connect twee verbeteringen doorgevoerd die echt een verschil kunnen maken.

Doormiddel van Shared Channels kunnen externen veilig deelnemen aan de Teams van uw kantoor zonder dat ze van account / Teams tennant hoeven te wisselen in hun eigen Teams-applicatie. Het wisselen van accounts was niet alleen frustrerend, het kostte ook onnodig veel tijd om het chatpaneel in een andere organisatie te controleren bij een binnenkomend bericht, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat er alleen een emoticon was gedeeld. En terwijl u bezig was met het omschakelen naar het gastaccount, was uw Teams VOIP-telefoonverbinding niet beschikbaar.

Shared Channels gaat hierin verandering brengen. Nooit meer wisselen tussen diverse accounts, met Shared Channels worden de Teams-kanalen zichtbaar alsof ze door de eigen organisatie zijn gemaakt.

De tweede grote verbetering is de mogelijkheid om Teams Channels te delen met een extern Team. Het delen is dus niet langer beperkt tot één persoon. Met Teams Connect Shared Channels kunt u delen met meerdere externe gebruikers in een Active Directory-groep. Natuurlijk moet hiervoor nog wel eerst wat technisch werk (genaamd “B2B direct connect”) worden geconfigureerd om het delen van kanalen tussen verschillende organisaties mogelijk te maken.

Wij kunnen niet wachten tot Teams Connect wordt geïntroduceerd, het wordt één van de meest opwindende nieuwe functies in Teams dit jaar. Teams Connect neemt de rol van e-mails als transportmiddel voor bijlagen weg en wordt de nieuwe manier van werken met klanten. Samenwerking ligt om de hoek en heeft een nieuwe naam….Teams Connect.

Bent u benieuwd hoe dit er straks voor uw kantoor uit kan gaan zien? Schrijft u zich dan kosteloos in voor ons aankomende Teams Connect webinar, en volg ons op LinkedIn voor de aankondiging!

Delen:

Scroll naar boven