‘Toen ik me verdiepte in Internationaal privaatrecht zag ik de schoonheid van het recht’

Delen:

Gerard van Solinge is hoogleraar ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en advocaat bij Allen & Overy. Hij studeerde van 1980-1988 geschiedenis en rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Voor zijn promotieonderzoek bezocht hij het Max Planck Institute for Comparative and International Private Law in Hamburg en het Asser Institute in Den Haag. In 1994 promoveerde hij cum laude op een proefschrift over grensoverschrijdende juridische fusie.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Eigenlijk heb ik alleen maar goede herinneringen. Een bijzonder moment was toen me gevraagd werd om te promoveren.

Wat was uw meest en wat uw minst favoriete vak en waarom?
Meest favoriet was Internationaal privaatrecht, omdat het zo’n mooi overzicht geeft van het burgerlijk recht (inclusief procesrecht). Toen ik me verdiepte in dat vak, zag ik de schoonheid van het recht. Minst favoriet: geen.

Welke docent of welke jurist was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Mijn vorig jaar overleden vader; hij was notaris in Amsterdam en heeft mij gestimuleerd rechten te gaan studeren nadat ik was gestopt met de studie geschiedenis en de theaterwereld. En verder mijn promotor Paul Vlas.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Niets, misschien een semester in het buitenland.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Als je een vak leuk en interessant vindt, bijt je er dan in vast en lees verder dan de verplichte stof. Op een dag zul je gegrepen worden. Een enkeling overweegt een promotie. Voel je die brandende ambitie om een boek te schrijven? Doen!

Gerard van Solinge is dezer dagen Mr. van de week op www.mr-online.nl.

Heb je suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

 

 

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven