Towerbrook neemt Team Eiffel over

De Amerikaanse investeerder Towerbrook neemt een meerderheid van Team Eiffel over, het van oorsprong Arnhemse bedrijf dat juristen, consultants en bedrijfskundigen detacheert. Gilde Equity Management blijft mede-eigenaar. Met Towerbrook als aandeelhouder wil Team Eiffel onder meer uitbreiden in Duitsland en België.

Delen:

Adviseurs Towerbrook Capital (Joseph Knoll): Loyens & Loeff (Roel Fluit, Michel van Agt, Femke van de Hoef, Iman Smit, Louis Lutz, Sandrine Lekkerkerker, Charlotte Rozendaal, Sarah Zanou, Klaas Wiersma, Selke van Velthoven), Goodwin, RBC, 1602 Corporate Finance, Roland Berger, Alvarez & Marsal

Adviseurs Team Eiffel: Simmons & Simmons (Leo Verhoeff, Elise Boehmer, Emile Remarque, Corinna Reinhardus, Laurie Kuijpers, Juliet Meijer, Ivo van Dijk, Emrecan Karacaoglu, Koen Platteau)., EY, BCG, Citi

Femke van de Hoef, dealmaker voor Loyens & Loeff: “De verkoper van de aandelen, Gilde Equity Management, blijft aan als minderheidsaandeelhouder, naast het management team van team EIFFEL.  Dat zorgde voor een andere dynamiek dan bij een aankoop waarbij bijvoorbeeld alleen het management doorrolt in de nieuwe acquisitiestructuur. Zowel de verkoper als de koper waren en zijn ook erg gefocust op de toekomstige samenwerking.
Wij adviseerden Towerbrook Capital Partners ten aanzien van alle Nederlandse juridische aspecten van de aankoop en de samenwerking met Gilde Equity Management. Loyens & Loeff adviseert Towerbrook Capital Partners al jaren bij aankopen en investeringen in en via Nederlandse vennootschappen. We kennen het team van Towerbrook Capital Partners en haar andere vaste adviseurs erg goed en dat werkt erg prettig en efficiënt.

Bij deze deal adviseerden we onder andere over het traject met de ondernemingsraad en de bijzonderheden ten aanzien van de wetgeving rondom de structuurvennootschap, aangezien team EIFFEL een vennootschap is waarop het structuurregime van toepassing is. Daarnaast adviseerden we over de financiering en assisteren wij vanuit ons notariaat bij het opzetten van de acquisitiestructuur en de doorrol van Gilde Equity Management en het management team. Hoewel Towerbrook Capital Partners van origine Amerikaans is, werd de deal vanuit Towerbrook Capital Partners geleid door een team dat gestationeerd is in Londen. We hadden daardoor weinig last van vertraging door bijvoorbeeld het tijdsverschil. Omdat Towerbrook Capital Partners veelvuldig investeert in Europese vennootschappen, is het ook goed te merken dat zij gewend zijn aan de Nederlandse cultuur en bijvoorbeeld de Nederlandse governance van vennootschappen. Ik heb twee jaar als Nederlandse advocaat op het Loyens & Loeff kantoor in New York gewerkt en soms zie je nog wel eens dat Amerikaanse investeerders heel erg vasthouden aan Amerikaanse marktstandaarden en de voor hun bekende principes. In zulke gevallen kost het veel tijd om bijvoorbeeld Nederlandse begrippen en governance-structuren uit te leggen. Soms schrikken Amerikanen en ook Engelsen nog wel eens van onze directheid in onze communicatie. Gelukkig was dat in deze deal niet het geval en schakelde Towerbrook Capital Partners snel.

Vlak voordat er een deal op hoofdlijnen werd bereikt werden alle adviseurs van Towerbrook Capital Partners en Gilde Equity Management gevraagd om bij elkaar te komen voor de onderhandeling. En dat waren nogal wat mensen. We kwamen samen in een van de grootste kamers op het kantoor van Simmons & Simmons, de advocaat van Gilde Equity Management, in Amsterdam. De onderhandeling duurde de hele dag, en het was een enorme drukte, maar het was wel een succes. Kort daarna bereikten de koper en verkoper een deal op hoofdlijnen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven