Partnerbijdrage van

Veilig Mailen met de Rechtspraak zonder gedoe

Als telecomspecialist voor de juridische sector hebben wij de fax altijd een warm hart toegedragen. Maar aan elke verhaal komt een eind. Tijd om het contact met de Rechtspraak dus te moderniseren! Op 1 februari schakelde Vrouwe Justitia haar fax uit en stapte ze (eindelijk) over op e-mail: Veilige E-Mail wel te verstaan.

Delen:

Rechtsgeldigheid

Het belangrijkste dat u als advocaat wilt weten, is of de Veilig Mailen dienst die u kiest is geaccrediteerd voor gebruik richting de Rechtspraak. De Rechtspraak geeft aan dat elke Veilig Mailen oplossing die NTA7516 gecertificeerd is, goed is bevonden om processtukken en berichten aan te bieden bij een rechtbank. De NEN, de certificerende instantie voor NTA (Nederlandse Technische Afspraak) normen, houdt op haar site een lijst bij van oplossingen die NTA7516 geaccrediteerd zijn, en dus geschikt zijn voor contact met de Rechtspraak.

Helder Telecom & ICT heeft de dienst Helder Veilig Mailen voor de advocatuur, waarmee u rechtsgeldig uw processtukken kunt versturen. Helder Veilig Mailen is gebaseerd op Bastion 365, een oplossing van Fenestrae (ook bekend van onze Helder Legal E-Fax). In het NEN-overzicht vindt u Fenestrae dan ook terug als gecertificeerde instantie voor NTA7516, wat Helder Veilig Mailen geschikt maakt voor uw contact met de Rechtspraak.

Gebruiksgemak

Als u een processtuk wilt sturen naar een rechtbank, dan moet dit met zo min mogelijk administratieve handelingen. Helder Veilig Mailen integreert met Office 365, wat maakt dat er geen losse applicaties of plugins geïnstalleerd hoeven te worden. U vertelt Helder Veilig Mailen van te voren naar welke domeinen (het stuk na de @ in een e-mailadres) uw berichten altijd via Veilig Mailen verstuurd moeten worden, en het systeem doet de rest. Verstuurd u een bericht naar een adres op het opgegeven domein, dan hoeft u niet meer los aan te geven dat het om een Veilig Mailen item gaat.

Door de integratie op Office 365 niveau werkt het Veilig Mailen dan ook vanaf ieder apparaat. Of u nu mailt vanaf uw telefoon, laptop of webmail, elke e-mail die via uw mailserver naar de opgegeven rechtbank gaat, wordt automatisch correct verstuurd. Een fijne gedachte!

Integraties

Voor Helder Veilig Mailen zijn geen losse integraties nodig met Praktijk Management Software of een DMS. Als uw PMS of DMS kan mailen via uw eigen e-maildomein, dan zorgt Helder Veilig Mailen ervoor dat dit veilig gebeurt als het om een vooraf opgegeven ontvangstdomein gaat. Een eventuele ontvangstbevestiging kan via de gebruikelijke e-mail / PMS / DMS integratie weer terug in het juiste dossier worden verwerkt.

Meer dan alleen contact met de Rechtspraak

Er zijn natuurlijk veel meer instanties waar u contact mee heeft waar Veilig Mailen een oplossing biedt. De fax zal uiteindelijk namelijk ook uit worden gezet bij bijvoorbeeld het UWV en de Hoge Raad. De Hoge Raad heeft natuurlijk bijvoorbeeld al een “Mijn Zaak” portaal, maar het is goed om de investering in een Veilig Mailen oplossing breder te zien dan enkel voor het contact met de Rechtspraak.

Meer weten over Helder Veilig Mailen?

Helder Veilig Mailen is een betrouwbare en bovenal gebruiksvriendelijke oplossing voor advocaten om vertrouwelijke informatie mee te versturen. Meer informatie hierover leest u op onze website, of neem voor meer informatie contact op met verkoop@heldertelecom.nl (dat mag wat ons betreft ook zonder Veilig Mailen 😉).

Delen:

De Lexxyn Groep verenigt diverse ICT-dienstverleners in de juridische sector. Door hun specifieke ervaring zijn zij uitstekend op de hoogte van uw bedrijfsprocessen en…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven