Verbinden op anderhalve meter afstand

Toen Ingmar Kamman en Dion Ploeger in juni als recruiter bij AKD begonnen, zag het ernaar uit dat het kantoor langzamerhand weer wat meer offline recuitmentbijeenkomsten konden organiseren en bijwonen. Tot het september werd en de coronacijfers de verkeerde kant op bewogen. Terug bij af.

Delen:

Verbinden op anderhalve meter afstand

“Aan de ene kant vinden we dat jammer, juist omdat we allebei nieuw zijn bij AKD en staan te trappelen om af te reizen naar evenementen, universiteiten en studenten- en studieverenigingen. Maar aan de andere kant is dit een super interessante en leerzame tijd. Hoe maak je online de verbinding om tot een offline hire en onboarding te komen? Het vraagt om creativiteit en een nieuwe manier van oordelen of er een match is tijdens een gesprek. Iemand in de ogen kijken is toch net iets anders dan de ogen van Microsoft Teams.

Hoe dan ook, wij blijven op zoek naar talent. We vinden het allebei mooi om te zien hoe AKD bekend staat in de markt. Professioneel, toegankelijk, nationaal en internationaal, groeiend, in ontwikkeling. En dat enthousiasme zien wij ook om ons heen bij veel collega’s. Daarom maken we graag gebruik van het netwerk van iedereen die bij AKD werkt. Vrienden, familie, oud-studiegenoten, een date uit het verleden – de voorselectie is namelijk dan al gemaakt en dat helpt ons dan weer. We koppelen hier dan ook een bonus aan, juist omdat we dit stimuleren. Maar het is natuurlijk niet alleen het eigen netwerk, we doen veel meer. We maken gebruik van social media en investeren actief in ons studentennetwerk.

Maar daar blijft het niet bij. Want het aantrekken van nieuw talent is één, het behouden van die talenten is een ander verhaal. Het is echt een uitdaging om met elkaar verbonden te blijven, vooral als je als nieuwe collega start. Een rondje kennismaken en ter plekke al die namen vergeten, de vrijdagmiddagborrels waar je het echte verhaal achter je collega’s leert kennen, de sectielunches, het snel even schakelen met die collega die er al langer zit enzovoorts. Het kan allemaal nog steeds, alleen dan online. En dat is toch anders. Het bindt anders. En dat vraagt veel van ons kantoor, onze collega’s en van de nieuwe collega’s. En zoals het er nu uitziet zal dat nog wel even duren. Kortom, we blijven bouwen aan een online netwerk dat uiteindelijk offline bij ons zal onboarden. We hadden onze baan als recruiter bij AKD eigenlijk niet mooier kunnen beginnen.”

Ingmar Kamman en Dion Ploeger zijn recruiter bij AKD Benelux lawyers

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven