Partnerbijdrage van

Vier tips om te dicteren als een pro

Spraaktechnologie stelt ons in staat om efficiënter en productiever te zijn in ons dagelijkse en professionele leven. Dicteer- en spraakherkenningsservices kunnen helpen om tijd en geld te besparen, op één voorwaarde: dat je het juist gebruikt. We kunnen alleen profiteren van de voordelen van dicteren als we de technologie nauwkeurig en met de juiste techniek gebruiken.

Delen:

Wij geven je daarom vier best practices mee voordat je begint met opnemen. Als je deze richtlijnen en tips gebruikt, profiteer je optimaal van de voordelen van dicteren en ben je goed op weg om een dicteerprofessional te worden:

  • Voordat je begint met spreken: Iets simpels als je dicteerapparaat in de juiste positie houden kan al een verschil maken in geluidskwaliteit. Controleer of de microfoon je lippen niet raakt en schakel het apparaat uit als je niet spreekt om de batterij te sparen en ongewenste opnames te minimaliseren.
  • Blijf in je focus: Dicteren bespaart tijd en maakt je leven gemakkelijker, maar vereist wel volledige concentratie. We adviseren om in een stille ruimte te dicteren, zonder afleiding. Probeer daarnaast om achtergrondgeluiden zo goed mogelijk te elimineren, voor de beste resultaten. Eet of drink niet en gebruik geen kauwgum zodat je stem helder klinkt. Tot slot is het natuurlijk om lichaamstaal te gebruiken tijdens het spreken, maar beperk je handgebaren en armbewegingen, want te veel beweging kan de kwaliteit van je opname beïnvloeden.
  • Denk aan je doelgroep: Als je van plan bent om je dictaat naar een administratief medewerker of transcribent te sturen, moet je een duidelijk idee hebben van wat je wilt zeggen en hoe je het wilt zeggen. Dit betekent ook dat woorden, zinnen en alinea’s duidelijk moeten worden onderscheiden en dat er specifieke instructies moeten worden gegeven. Als je van plan bent om spraakherkenning of een transcribent te gebruiken, zorg er dan voor dat je woorden duidelijk articuleert voor het beste resultaat.
  • ”Train” je stem: Transcriptiesoftware voor spraak-naar-tekst kan spraak drie keer sneller in tekst omzetten dan typen, met een nauwkeurigheid tot 99%. Om een hoger niveau van nauwkeurigheid te krijgen met spraakherkenning, is het noodzakelijk om de software te trainen om je stem te herkennen en vertrouwd te raken met hoe je bepaalde woorden uitspreekt. De nieuwste programmaversies kunnen dit in minder dan vier minuten, dus je bent al snel op weg om een pro te worden!

Zoals bij de meeste activiteiten, zal tijd en ervaring helpen om meer succes te boeken. Door deze vier tips te oefenen en te onthouden voordat je je recorder erbij pakt, kun je de voordelen van dicteren vergroten en ben je op de snelle weg naar succes!

Bekijk hier ook onze nieuwste video over dicteren in de cloud.

 

 

 

Delen:

Meer berichten van partner

Andere interessante artikelen uit dit thema:

Scroll naar boven