Partnerbijdrage van

Waarom dicteren? De kracht van spraak

Nu steeds meer mensen zichzelf betrappen op het gebruik van de microfoon op hun smartphones om gedachten te dicteren en berichten te versturen in plaats van te typen, is het duidelijk dat onze voorkeur verschuift van typen naar praten.

Delen:

Deze verschuiving is zichtbaar nu meer dan vijf miljoen mensen de Amazon Echo hebben aangeschaft en in 2020 de helft van alle zoekopdrachten reeds werd gedaan met behulp van spraakherkenningstechnologie – en deze aantallen blijven stijgen. Aangezien consumenten deze technologie blijven gebruiken, is het duidelijk dat er ook veel voordelen zijn om deze technologie uit ons persoonlijke leven te integreren in onze zakelijke workflows.

Met dicteren kunnen dezelfde documenten, e-mails en lijsten worden gemaakt als met traditioneel typen – alleen sneller, met een minimale doorlooptijd. Laten we eens dieper ingaan op de voordelen van spraakherkenningstechnologie en hoe dicteerapparatuur onze productiviteit en efficiëntie beïnvloedt om professionele activiteiten te verbeteren:

  • Concentreren op kerncompetenties: met dicteren kunt u zich concentreren op uw kerncompetenties, in plaats van energie te verspillen aan typen, opmaken en documenten maken. Spraakherkenningstechnologie stelt u in staat tijd en dus geld te besparen.
  • Werk organiseren: met behulp van een voice recorder app kunt u snel gedachten, projecten en documenten opnemen en organiseren. Alle opnames en afspeelfuncties zoals invoegen, overschrijven en toevoegen zijn eenvoudig en professioneel te bedienen – zo kunt u ook onderweg documenten bewerken en organiseren!
  • Wees flexibeler in de cloud: u hoeft niet op kantoor te zijn om te dicteren, of zelfs een logge laptop of computer te hebben. Met uw smartphone kunt u overal en altijd werken en uw bestanden via dictaat direct per e-mail versturen of uploaden naar de cloud. Zo kan u gebruik maken van geautomatiseerde of uitbestede transcriptieopties, zoals spraakherkenning of professionele typisten om uw documenten te maken.

Naast de bovengenoemde voordelen kan moderne voice-to-text software nog meer tijd besparen: spraak wordt 3x zo snel omgezet in tekst als typen, met een nauwkeurigheid tot 99%. Studies hebben ook aangetoond dat dicteren de cognitieve functies en vaardigheden van mensen kan verbeteren. Het hardop uitspreken van gedachten en ideeën kan het kortetermijngeheugen, de uitspraak en de algemene spraakkwaliteit verbeteren. Dicteren houdt onze geest actief. Geen wonder dat we een aangeboren instinct hebben om de kracht van taal en onze stem te gebruiken om onze gedachten over te brengen!

De verschuiving in onze voorkeur om spraaktechnologie te gebruiken heeft ons in de juiste richting geleid om efficiënter en productiever te worden in ons dagelijkse en professionele leven – en meer tijd besteden aan wat telt.

Ook benieuwd naar welke mogelijkheden er bestaan op maat van uw behoeften? Neem dan zeker een kijkje op www.speechlive.com of neem contact op met info.swe@speech.com.

Delen:

Andere interessante artikelen uit dit thema:

Scroll naar boven