Partnerbijdrage van

Jouw stem, jouw superkracht!

Spraaktechnologie en alle aanverwante innovaties ontwikkelen zich momenteel razendsnel en kunnen de juridische sector helpen om eenvoudige taken te automatiseren en digitaliseren, waardoor tijd en middelen vrijkomen voor wat het belangrijkst is: cliënten.

Delen:

De stem en welsprekendheid behoren tot de grootste troeven van een advocaat; denk maar aan optredens in de rechtbank, in onderhandelingen of in vergaderingen met cliënten. En toch kan deze stem meer dan alleen met mensen communiceren. Het is een krachtig dagelijks hulpmiddel net als een toetsenbord of pen en kan, met de juiste technologische oplossingen, juridische professionals tijd en middelen besparen.

Analistenbureau IDG voorspelt een toename van 14% in het gebruik van spraaktechnologie met AI, en de ondervraagde IT-managers zien spraakoplossingen als een aandachtspunt voor de nabije toekomst. Als gevolg daarvan zullen bedrijven, groot en klein, die dit voorbeeld volgen, een voorsprong hebben op de rest van de sector, door eenvoudige taken te automatiseren en te digitaliseren en verspilde tijd te elimineren voor zowel zichzelf als voor de rest van het advocatenkantoor. Het resultaat is dat medewerkers meer tijd kunnen besteden aan waar de inkomsten vandaan komen, namelijk van hun cliënten.

Hieronder een lijst met trends die je kunnen helpen om te kiezen voor een spraakoplossing op jouw werkplek:

  • Je stem is veelzijdig inzetbaar
    Het gaat niet alleen om het maken van een document met behulp van spraakherkenning. Dankzij spraaktechnologie kun je verschillende apparaten en software aansturen met behulp van spraakcommando’s.
  • Automatisering in de juridische sector
    De automatisering van de administratie is een van de populairste trends en een absolute noodzaak in de juridische sector, waar deze taken vaak talrijk en monotoon zijn. Het doel is niet om het aantal werknemers te verminderen, maar om hun tijd vrij te maken. Een gekwalificeerde juridisch medewerker hoeft geen tijd te besteden aan taken als het uittypen van audiobestanden, die gemakkelijk kunnen worden geautomatiseerd. Dit maakt werknemers productiever en gelukkiger, omdat zij zich kunnen concentreren op taken die hun vaardigheden vereisen, en niet alleen hun tijd.
  • De beste digitale assistenten
    Digitale, spraakgestuurde en, niet te vergeten, spraakverstaanbare assistenten en bots spelen een steeds belangrijker rol in het bedrijfsleven. Een bestaand voorbeeld zijn AI-bots die op de achtergrond van een Teams- of Zoom-gesprek draaien en door analyse kunnen transcriberen, belangrijke elementen noteren en automatisch vervolgtaken aanmaken. Dit soort functies bespaart enorm veel tijd en voorkomt dat belangrijke taken en details worden vergeten. In de komende jaren zullen professionele assistenten ons veel meer gaan helpen op de werkplek, en spraakherkenning en spraaktechnologie zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Als het om spraakoplossingen gaat, is het bekendste hulpmiddel natuurlijk dicteren. Professionals, vooral advocaten, gebruiken al vele jaren dicteerapparatuur zoals de Philips-voicerecorders om op te nemen en vervolgens uit te schrijven – met de hulp van een juridisch secretaresse of met een externe provider. Maar oplossingen zijn niet beperkt tot dicteren met een voicerecorder. Bij Philips bieden we oplossingen op maat voor uw kantoor.

Ontdek hier onze cloud-gebaseerde oplossing, waarmee je op elk moment documenten kunt maken met alleen jouw stem. Je kunt de oplossing zelfs gratis testen.

Indien je vragen hebt over spraakoplossingen die jou helpen productiever te zijn, neem dan contact met ons op via info.swe@speech.com.

Delen:

Andere interessante artikelen uit dit thema:

Scroll naar boven