Virtuele ‘live experience’ bij Jones Day

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Enkele weken geleden nam Jones Day deel aan het Digital Career Event x Law, gehost door Magnet.me. Zoals de naam al doet vermoeden, was dit event volledig online. Thuis vanachter de laptop lukten het de organisatoren om een live experience te creëren, waardoor het event niet ten onder deed aan eerdere, analoge edities.

Het evenement begon met een key-note speech van Coen Drion, Jones Day-partner en voormalig raadsheer bij de Hoge Raad. Hij gaf de deelnemers een uniek inkijkje in de praktijken van de Hoge Raad. Dankzij zijn aanstekelijke enthousiasme en passie voor het recht hadden de deelnemers er meteen zin in.

Vervolgens was het tijd voor workshops van alle deelnemende kantoren. Jones Day associates Claire Overduijn en Anouk In den Kleef gaven een training in onderhandelen. Tegelijkertijd draaiden de employer booths op volle toeren, waarbij namens Jones Day een breed scala aan jonge advocaten de deelnemers antwoord gaven op al hun vragen.

Ten slotte was het tijd voor de speeddates. Voor maximaal drie minuten had je 1-op-1 contact met een willekeurige advocaat of recruiter. Op deze manier werd de mogelijkheid geboden om in te zoomen op de persoonlijke vragen en carrièrepaden van de studenten en had iedereen het gevoel dat ze het onderste uit de kan hadden gehaald. Zo het bij een borrel nog wel eens gebeurt dat studenten alleen met elkaar praten, was dat hier niet het geval. Ook student-stagiair Koen van Jones Day was aanwezig en sprak van een groot succes. Zo zei hij dat hij er, als student in de eindfase van zijn master, van baalde dat bijna alle kennismakingsevenementen niet meer doorging. Het Magnet.me evenement bood een mooie kans om toch kennis te maken en stelde niet teleur.

Voor Jones Day was het een evenement waar contact is gelegd met veel talentvolle studenten. Ben jij er de volgende keer ook bij?

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top