Voormalig hoofdofficier van justitie Bloos wordt of counsel bij Houthoff

Marianne Bloos, oud-hoofdofficier van justitie, gaat als of counsel de Onderzoeks- en Strafrechtpraktijk van Houthoff versterken. Zij was een van de hoofdrolspelers in het onderzoek naar integriteitsschendingen binnen het OM, waarvoor ze in 2018 werd ontslagen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Voormalig hoofdofficier van justitie Bloos wordt of counsel bij Houthoff - Mr. online
Marianne Bloos (foto: Houthoff)

Houthoff heeft een nieuwe of counsel in de Onderzoeks- en Strafrechtpraktijk: Marianne Bloos. Volgens het Zuidas-kantoor heeft Bloos een ‘grote staat van dienst bij het Openbaar Ministerie’. Daar gaf zij als hoofdofficier van justitie leiding aan het Functioneel Parket. “Onder haar leiding zijn omvangrijke en complexe onderzoeken verricht, strafzaken voor de rechter gebracht en is met tal van grote ondernemingen en hun bestuurders onderhandeld over schikkingen met het OM. Ook heeft Marianne in verschillende sectoren nauw samengewerkt met toezichthouders en andere betrokken instanties”, aldus Houthoff in een persbericht.

Liefdesrelatie

Daarin staat niet wat ook algemeen bekend is: dat Bloos in de zomer van 2018 in opspraak raakte na een liefdesaffaire met Marc van Nimwegen, de hoofdofficier van Rotterdam. Hun geheim gehouden liefdesrelatie resulteerde uiteindelijk in een onderzoek (commissie-Fokkens), dat integriteitsschendingen binnen het OM onderzocht. Zowel Van Nimwegen als Bloos werd daarna ontslagen. Bloos werd nadien opgevolgd door Guus Schram.

Fraudeonderzoeken

Houthoff wijst op de grote ervaring van Bloos als topvrouw van het Functioneel Parket. “Zij was verantwoordelijk voor het bestrijden van economische en financiële misdaad, inclusief alle grote fraudeonderzoeken die in die jaren plaatsvonden in Nederland. Zij zag toe op grote en complexe onderzoeken, strafrechtelijke vervolgingen en onderhandelde met vele grote bedrijven en hun directies over schikkingen met het Parket.” Zo leidde zij mede het onderzoek naar witwassen bij ING, wat leidde tot een recordschikking van 775 miljoen euro.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top