Wet- en regelgevingkrant SC per direct stopgezet

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
De laatste editie van de papieren SC (9 juli 2019). Foto: Mr.

SC (‘Kent de wet’), de tweewekelijkse krant van uitgeverij Sdu, wordt per direct uit de markt gehaald. Dat geldt ook voor de nieuwsbrief en de website.

De eerste SC verscheen in 2009, toen nog als weekkrant. Het was de opvolger van de papieren editie van de Staatscourant, die sinds 1814 verscheen, vijf dagen per week. In 2009 ging de Staatscourant – een uitgave van de regering waarin onder andere ministeriële regelingen, bekendmakingen van lagere overheden en gerechtelijke aankondigingen stonden – digitaal. Tegenwoordig wordt de Staatscourant gepubliceerd op officielebekendmakingen.nl.

Na tien jaar trekt uitgeverij Sdu vrij plotseling de stekker uit de papieren SC, die al sinds enkele jaren tweewekelijks verscheen. ‘Om commerciële redenen’, verklaart Sdu deze stap in een mail naar de abonnees. De krant, die de woorden ‘SC kent de wet’ in het logo had, telde meestal acht redactionele pagina’s (nieuwsberichten, achtergrondverhalen, interviews en columns over wet- en regelgeving). Daarna volgden doorgaans twaalf pagina’s met een overzicht van Kamerstukken, Kamervragen, verwijzingen naar artikelen in de Staatscourant, het Staatsblad, het Tractatenblad en het Publicatieblad van de Europese Unie – dat alles gerangschikt op een groot aantal beleidsterreinen.

De laatste papieren SC verscheen op 9 juli. Ook SC Online, wordt stopgezet. Deze website kan nog tot 1 januari 2020 worden geraadpleegd, maar wordt niet meer geactualiseerd. Ook de dagelijkse digitale nieuwsbrief van SC houdt ermee op.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top