Zeeuws water in publieke handen

De provincie Zeeland en verschillende Zeeuwse gemeenten nemen voor 367 miljoen euro waterbedrijf Evides over van het Zeeuwse energieconcern PZEM. Als mede-eigenaars van PZEM waren de provincie en gemeenten eerder al indirect mede-eigenaar van Evides, maar de Evides-aandelen worden nu ondergebracht in een nieuw opgericht publiek drinkwaterbedrijf: GBE Aqua.

Delen:

Adviseurs PZEM NV (Frank Verhagen): NautaDutilh (Harm Kerstholt, Lisa Schoenmakers, Ole de Vries, Aira Scheijvens, Jill Ruigrok, Edward Rijnhout, Sjuul Jentjens, Daniel Kuiper)

Adviseurs Evides: Loyens & Loeff (Jan-Willem van Rooij)

Adviseurs GBE Aqua: Houthoff (Jacques Kröner, Sam Vermeeren, Ageeth Panman)

Lisa Schoenmakers, dealmaker voor NautaDutilh: “NautaDutilh is al meer dan tien jaar de huisadvocaat van PZEM. Met PZEM hebben wij al veel meegemaakt, zo werkten wij in het verleden al aan transacties, was ik daar gedetacheerd en stonden wij PZEM bij in de diverse desinvesteringen van de afgelopen jaren. Bij deze transactie was het bijzonder dat partijen al bij aanvang van de transactie vennootschappelijk met elkaar waren verbonden en elkaar goed kenden, maar tegelijkertijd wel een marktconforme transactie met elkaar aangingen. Ondanks de bestaande verhoudingen is het daarom van belang geweest om de zakelijke kant van de transactie goed vorm te geven. Dat vergde een goede juridische uitwerking van de afspraken, die nog meer dan anders in het licht stonden van de specifieke en al bestaande dynamiek tussen de betrokken partijen. Wij stonden PZEM in deze transactie bij en hebben de transactie op juridisch vlak uitgewerkt. Daarnaast heeft NautaDutilh een belangrijke rol gespeeld om samen met PZEM en de betrokken partijen een balans te vinden tussen enerzijds de zakelijke kant van de transactie en anderzijds de al bestaande goede relatie, die wij samen met de partijen in het voordeel hebben laten werken in de totstandkoming van de transactie.

Transacties waar publieke partijen bij betrokken zijn, kennen vaak een bepaalde complexiteit. Deze is vooral gelegen in het feit dat er bepaalde publieke goedkeuringen nodig zijn om een deal te kunnen tekenen en afronden. Verder zijn in transacties waar publieke partijen bij betrokken zijn bepaalde onverwachte dingen soms niet of juist wel haalbaar vanwege de politieke.”

 

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven