Zes kandidaten nieuw KNB-bestuur bekend

Delen:

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) maakt zes kandidaten voor het nieuwe KNB-bestuur bekend. Het gaat om drie leden uit het zittende bestuur en drie leden uit de actiegroep ‘Notaris voor Rechtszekerheid’.

Nieuw zijn Ruud van Gerven (notaris in Nijmegen), Jef Oomen (notaris in ’s-Hertogenbosch) en Dorine Oudhof (kandidaat-notaris in Hendrik-Ido-Ambacht). Uit het oude bestuur worden voorgedragen Teun van Dijk (notaris in Dronten), Sander Smits (kandidaat-notaris in Valkenswaard) en Franc Wilmink (notaris in Hoogeveen). Het is zeer waarschijnlijk dat Wilmink de nieuwe voorzitter wordt. De naam van het zevende kandidaat-bestuurslid, dat afkomstig is van één van de grote kantoren, wordt binnenkort bekendgemaakt.

De ledenraad zal op 11 april discussiëren over de nieuwe koers voor de KNB. Als wordt ingestemd met de nieuwe koers kunnen de nieuwe bestuursleden worden benoemd. Het nieuwe bestuur zal dan daadwerkelijk aan de slag gaan op 25 april, een dag na de algemene ledenvergadering.

Op dinsdag 6 maart werd het KNB-bestuur door haar leden weggestuurd. Dit was een unicum voor het notariaat. Ruim tweederde van de leden was het oneens met het door het bestuur gevoerde beleid en besloot daarom het bestuur naar huis te sturen. Dit besluit volgde op een initiatief van de actiegroep ‘Notaris voor rechtszekerheid’ die een manifest stuurde naar alle notarissen in Nederland stuurde dat tot veel beroering (klik hier en hier) binnen het notariaat leidde.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven