Zo financier je een nieuw kantoor wanneer je je onderneming wil uitbreiden

Heeft jouw bedrijf de laatste tijd een flinke groei doorgemaakt? Dan kan het zijn dat je op de huidige locatie inmiddels tegen het plafond zit. Hierdoor is er op kantoor mogelijk onvoldoende plek om iedere medewerker een eigen bureau te geven. Laat jouw personeel niet samen aan een bureau plaatsnemen, maar kies ervoor om je onderneming uit te breiden. Helaas is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het uitbreiden van de kantoorruimte kost namelijk behoorlijk wat geld. Ontbreekt het je aan de financiële middelen? Denk dan niet direct dat een nieuw kantoor niet tot de mogelijkheden behoort. Er zijn namelijk verschillende manieren om een nieuw kantoor te financieren. In deze tekst vertellen wij hoe je dit aanpakt.

Delen:

Vraag een zakelijke lening aan

Als jouw bedrijf al jarenlang op dezelfde locatie gevestigd is, sta je waarschijnlijk niet te springen om deze plek te verlaten. Soms ontkom je hier niet aan, maar verhuizen is lang niet altijd noodzakelijk. Misschien kun je op het huidige terrein nog wel een nieuw kantoor bouwen. Je kunt er ook voor kiezen om het huidige kantoor uit te breiden. Wie een financiering wil gebruiken voor uitbreiding, komt waarschijnlijk uit bij een zakelijke lening.

Een zakelijke lening wordt door veel ondernemers gebruikt om uitbreiding van een bedrijfspand te financieren. Je moet de lening altijd binnen maximaal 5 jaar terugbetalen. Het is mogelijk om de looptijd te verkorten. De lening valt hierdoor onderaan de streep goedkoper uit dan wanneer je voor de maximale looptijd kiest. Niet gek, want je betaalt minder lang rente.

Sluit een bedrijfshypotheek af

Zijn er op de huidige locatie geen uitbreidingsmogelijkheden? Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan verhuizen. Je kunt in dat geval op zoek gaan naar een nieuw kantoor. Een nieuw pand kopen is vaak aanzienlijk duurder dan een bedrijfspand uitbreiden. Gelukkig zijn ook hier oplossingen voor. Je kunt namelijk een bedrijfshypotheek afsluiten als je een nieuw kantoor wilt kopen. Met behulp van zo’n hypotheek kun je tot maximaal 65 procent van het aankoopbedrag financieren. Denk overigens niet dat je de resterende 35 procent met een andere zakelijke lening mag financieren. Je moet de rest namelijk met eigen geld betalen.

Sluit je een hypotheek af voor een bedrijfspand? Dan heb je meer tijd om het geleende geld terug te betalen. Een zakelijke lening heeft namelijk een maximale looptijd van 5 jaar, een zakelijke hypotheek heeft een looptijd van 10 jaar. Je hoeft na 10 jaar overigens nog maar de helft van het bedrag afgelost te hebben. Het aflosschema van een bedrijfshypotheek is namelijk gebaseerd op 20 jaar. Grote voordeel hiervan is dat jouw maandlasten verhoudingsgewijs een stuk lager uitvallen dan bij een zakelijke lening. Wat er na 10 jaar met het resterende bedrag gebeurt? Hier sluit je een nieuwe zakelijke lening voor af. Je kunt er ook voor kiezen om het openstaande bedrag in één keer af te betalen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven