Skills

Gratis online cursus ‘De 403-verklaring’

Er is grote onrust ontstaan over een klein zinnetje in het jaarverslag van Shell. Tweede Kamerleden, Groningers en andere betrokkenen uiten op sociale media hun ongenoegen over het intrekken van een zogeheten 403-verklaring, waardoor Shell niet langer aansprakelijk zou zijn voor de schulden van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Maar is dat wel zo slecht als het klinkt?

De 403-verklaring is onderdeel van het zogeheten ‘groepsregime’. Dit is een wettelijke voorziening die het mogelijk maakt dat een afhankelijke groepsmaatschappij niet een eigen jaarrekening hoeft te publiceren. Hoewel de wettelijke regeling er op het eerste oog eenvoudig uitziet, roept de regeling in de praktijk veel vragen op. Naast het theoretisch kader van de regeling, komen ook vooral de vragen die in de praktijk spelen ten aanzien de hoofdelijkheid, de terugwerkende kracht en de beëindiging van de voorziening in deze cursus aan de orde.

In de gratis online cursus ‘De 403-verklaring’ vertelt hoogleraar en advocaat Steef Bartman, deskundig op het gebied van aansprakelijkheidsverklaringen, u alle ins en outs over deze groepsfaciliteit.

De auteur:

prof. mr. S.M. Bartman
Steef Bartman is al ruim 25 jaar actief als advocaat op het gebied van ondernemingsrecht. Hij adviseert ondernemers, aandeelhouders, bestuurders en faillissementscuratoren en staat hen bij in onder meer aansprakelijkheidskwesties, medezeggenschapsgeschillen, enquêteprocedures en bij vraagstukken van herstructurering. Ook ondersteunt hij onderzoekscommissies in de publieke en semipublieke sector. Daarnaast treedt hij regelmatig op als arbiter voor het Nederlands Arbitrage Instituut. Steef Bartman is behalve advocaat ook sinds 2003 hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden, alsmede oprichter en hoofdredacteur van het Engelstalige tijdschrift European Company Law.

Actie: gratis proefcursus

Online nascholen waar en wanneer het u uitkomt. Het kan met PO-Online. U kunt nu gratis deze online proefcursus van PO-Online uitproberen. Bovendien levert deze cursus u ook nog eens 2 PO-punten op. Zo kunt u op een makkelijke manier ervaren of online nascholing bij u past.

Waarom kiest u voor PO-Online?

  • Ruim cursusaanbod
  • Toegang tot ons cursusaanbod voor accountant, fiscalisten en notarissen
  • Vakinhoudelijk en praktijkgericht
  • De beste docenten

Wilt u kennismaken met online nascholen, vraag dan hier de cursus aan.

Liever een andere gratis cursus?

U kunt ook kiezen voor één van onderstaande cursussen:

Benieuwd naar de gratis online cursus of wilt u meer informatie?
Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Recente vacatures

Recente vacatures