10 juni 2022: NJV Jaarcongres

Op vrijdag 10 juni 2022 vindt het Jaarcongres van de NJV plaats. Dit jaar is het thema van het congres: ‘De repressieve samenleving vanuit civielrechtelijk, bestuursrechtelijk en strafrechtelijk perspectief’.

Delen:

Het Jaarcongres van de NJV wordt voorafgegaan door de huishoudelijke jaarvergadering. Als onderdeel van het thema ‘De repressieve samenleving vanuit civielrechtelijk, bestuursrechtelijk en strafrechtelijk perspectief’ komt onder meer aan bod: het burgerlijk recht als instrument van verandering (Urgenda), de repressieve overheid en de rechtsbescherming (evenredigheid) en de plaats van de reclassering in het huidige tijdsgewricht.

De locatie van de jaarvergadering is Nicolaaskerkhof 8 te Utrecht, aanvang: 10 uur. Het civielrechtelijk preadvies is geschreven door prof. Anne Keirse en prof. Vanesssa Mak, het bestuursrechtelijk preadvies door prof. Tom Barkhuysen en dr. Michiel van Emmerik en het strafrechtelijk preadvies door dr. Johannes Bijlsma, prof. Petra van Kampen en prof. Stijn Franken.

Zie voor meer informatie de website van de NJV.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven