500.000 euro groeigeld voor Legal Tech startup HalloLex

HalloLex, die ondernemers aan juridische documenten helpt, heeft een investering van 500.000 euro verworven. Met het geld wil de onderneming verdere groei realiseren.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Begin april 2022 werd HalloLex toegevoegd aan de Legal Tech Map 2022. Deze kaart bevat de meest relevante legal tech-bedrijven van Nederland. HalloLex-oprichter Bas van der Werf: “Zeker in combinatie met de forse investering is dat de bevestiging dat de markt vraagt om vernieuwde dienstverlening en dat we op de goede weg zijn. Met de investering die we deze maand ontvingen, willen we onze dienstverlening beter en toegankelijker maken. Ook gaan we ons nóg nadrukkelijker richten op automatisering, met name Software-as-a-Service.”

Juridische totaaloplossing

Het jonge bedrijf, dat voornamelijk werkt voor zzp’ers en mkb’ers, heeft nu veertien mensen aan boord. Dat zijn voornamelijk medewerkers met een juridische achtergrond. Na de financiële toezegging worden daar twee in-house-developers aan toegevoegd. Zij houden zich bezig met de doorontwikkeling van eigen software en de stroomlijning van digitale dashboards en workflows. Dit ten behoeve van white-labelomgevingen voor organisaties die veel met juridische documenten werken. Zo koppelt HalloLex juristen aan ICT’ers, met een toepasbaar product en eindelijke procesoptimalisatie als doel.

“Hoewel we sterk inzetten op digitalisering en automatisering, maken we met onze menselijke aanpak het verschil. Het unieke is dat HalloLex het bestelde document altijd juridisch toetst voordat het in het digitale dossier van de klant wordt opgeslagen. Contracten met bepalingen die in strijd zijn met de wet zijn voor onze klanten dus verleden tijd. Onze dienst is een uitgebalanceerde mix tussen data en menselijke denkkracht”, vertelt Van der Werf.

Innovatie

Volgens de 25-jarige ondernemer is de juridische branche hard toe aan vernieuwing: “De sector innoveert naar onze mening te weinig. HalloLex wil juridische dienstverlening optimaliseren, door op een slimme manier rechtsgeldige documenten te genereren. Niet in jargon die de gemiddelde ondernemer of werknemer slechts met moeite begrijpt, maar in klare taal. Duidelijk, laagdrempelig en verfrissend: dat is hoe we zijn.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top