Arbeidsthermometer

AdvocaDoei

Majorie Henny - Michael Page

Marjorie Henny: “Ik spreek met grote regelmaat advocaten die de advocatuur uit willen. De voornaamste redenen zijn: work/life balance en dichter bij de business zitten. Ze willen vanaf het begin bij contractonderhandelingen betrokken worden en het proces van A tot Z begeleiden. Ze willen zien wat er met hun zorgvuldig geschreven adviezen gebeurt in de praktijk. Hetgeen het bedrijfsleven biedt.

Wat mij betreft is er een aantal ideale momenten om de advocatuur uit te stappen. Dat is na de advocaat-stage, na vijf jaar en na zeven à acht jaar advocatuur. Daarna wordt het in de huidige markt lastiger. Veel gehoorde argumenten zijn dat kandidaten daarna niet meer pragmatisch genoeg zijn of gewoonweg te duur.

Het valt mij op dat advocaten vaker strategisch kiezen voor de advocaat-stage, wetende niet verder te willen in de advocatuur, maar het zien als solide basis voor het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven vaart daar wel bij.

Michael Page adviseert advocaten in elke stap van hun carrière over mogelijkheden buiten of binnen de advocatuur. De overstap naar een ander kantoor kan namelijk al een groot verschil maken.”

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Commerciële contracten
2 Vennootschapsrecht
3 IT/IP Recht

Marjorie Henny is associate bij Michael Page Legal.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures