AdvocaDoei

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Majorie Henny - Michael Page

Marjorie Henny: “Ik spreek met grote regelmaat advocaten die de advocatuur uit willen. De voornaamste redenen zijn: work/life balance en dichter bij de business zitten. Ze willen vanaf het begin bij contractonderhandelingen betrokken worden en het proces van A tot Z begeleiden. Ze willen zien wat er met hun zorgvuldig geschreven adviezen gebeurt in de praktijk. Hetgeen het bedrijfsleven biedt.

Wat mij betreft is er een aantal ideale momenten om de advocatuur uit te stappen. Dat is na de advocaat-stage, na vijf jaar en na zeven à acht jaar advocatuur. Daarna wordt het in de huidige markt lastiger. Veel gehoorde argumenten zijn dat kandidaten daarna niet meer pragmatisch genoeg zijn of gewoonweg te duur.

Het valt mij op dat advocaten vaker strategisch kiezen voor de advocaat-stage, wetende niet verder te willen in de advocatuur, maar het zien als solide basis voor het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven vaart daar wel bij.

Michael Page adviseert advocaten in elke stap van hun carrière over mogelijkheden buiten of binnen de advocatuur. De overstap naar een ander kantoor kan namelijk al een groot verschil maken.”

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Commerciële contracten
2 Vennootschapsrecht
3 IT/IP Recht

Marjorie Henny is associate bij Michael Page Legal.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top