‘Advocatuur en bedrijfsjuridische afdelingen op volle oorlogssterkte’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Remco Feuth - Voxius

De AEX kleurt rood en staat ongeveer op 400 punten bij het schrijven van deze arbeidsthermometer. Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep en niemand weet hoe lang deze situatie aanhoudt. Ook een beursindex is een soort thermometer.

Zo bezien heeft de wereldwijde economie nu ‘koorts’. Dat gaat natuurlijk weer over, zoals altijd. Maar wat betekent dit voor de arbeidsmarkt voor juristen? 2020 begon stroever dan het afgelopen jaar. De advocatuur en bedrijfsjuridische afdelingen zijn op volle oorlogssterkte, en worden aangevuld door interim-juristen om pieken op te vangen. Van generieke uitbreiding lijkt minder sprake. Wel is er veel vraag naar specialisten op het gebied van IT-recht, compliance en bouwrecht. Hier is echt sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Mijn voorspelling is dat dat zo blijft, gezien de maatschappelijke en economische ontwikkelingen. IT is overal, compliance heeft de volle aandacht en er móet gebouwd worden. Kortom: interessante tijden. Laten we hopen dat bij het verschijnen van de volgende arbeidsthermometer er zicht is op een vaccin en de onderscheiden indexen snel weer groen kleuren.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 IT-recht
2 Compliance
3 Bouwrecht

Remco Feuth is consultant bij Voxius.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top