‘Advocatuur en bedrijfsjuridische afdelingen op volle oorlogssterkte’

Delen:

Remco Feuth - Voxius
Remco Feuth

De AEX kleurt rood en staat ongeveer op 400 punten bij het schrijven van deze arbeidsthermometer. Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep en niemand weet hoe lang deze situatie aanhoudt. Ook een beursindex is een soort thermometer.

Zo bezien heeft de wereldwijde economie nu ‘koorts’. Dat gaat natuurlijk weer over, zoals altijd. Maar wat betekent dit voor de arbeidsmarkt voor juristen? 2020 begon stroever dan het afgelopen jaar. De advocatuur en bedrijfsjuridische afdelingen zijn op volle oorlogssterkte, en worden aangevuld door interim-juristen om pieken op te vangen. Van generieke uitbreiding lijkt minder sprake. Wel is er veel vraag naar specialisten op het gebied van IT-recht, compliance en bouwrecht. Hier is echt sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Mijn voorspelling is dat dat zo blijft, gezien de maatschappelijke en economische ontwikkelingen. IT is overal, compliance heeft de volle aandacht en er móet gebouwd worden. Kortom: interessante tijden. Laten we hopen dat bij het verschijnen van de volgende arbeidsthermometer er zicht is op een vaccin en de onderscheiden indexen snel weer groen kleuren.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 IT-recht
2 Compliance
3 Bouwrecht

Remco Feuth is consultant bij Voxius.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven