Annemarth Hiebendaal (TeekensKarstens) over de luxe van fietsen naar werk

Overstapper van de week is Annemarth Hiebendaal. Hiebendaal is sinds 1 maart 2024 als advocaat verbonden aan TeekensKarstens in Leiden. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin. Hiebendaal werkte hiervoor bij Rutgers & Posch.

Delen:

Annemarth Hiebendaal

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank je wel! Daar kan ik heel kort over zijn, dat is vanwege de reistijd. Drie jaar geleden ben ik vanuit Amsterdam naar Wassenaar verhuisd, waar ik met veel plezier woon. Ik bedacht op een gegeven moment dat ik in de reistijd van en naar kantoor ook veel leukere dingen kan doen. 😊 Ik ben nu binnen zeventien minuten (op m’n cowboyfiets, dat wel) op kantoor, wat een luxe!

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Absoluut! Rutgers & Posch is een leuk kantoor met een mooie arbeidsrechtpraktijk waar ik zeker op mijn plek zat. Echter begon het reizen me op een gegeven moment tegen te staan. Dit in combinatie met het feit dat ik in oktober ’22 moeder werd van een klein meisje, heeft mij tot dit besluit gebracht. 

Zijn er nog onverwachte voordelen van de overstap?
Jazeker, ik leer Leiden veel beter kennen en moet zeggen dat ik het echt een heel leuke en gezellige stad vind. Ik heb met TK al enkele uitjes mogen meemaken en deze stad heeft mij zeer positief verrast!

Welke zaak is u het meest bijgebleven?
Na bijna tien jaar advocatuur is het lastig om één zaak te noemen. Een zaak die mij altijd bij zal blijven is de ‘loonoffer-procedure’ en reorganisatie van V&D waaraan ik in mijn tijd bij Houthoff heb mogen meewerken. Bij Rutgers & Posch was het denk ik toch wel een spraakmakende zaak over een liefdesrelatie op de werkvloer. Voor deze zaak moesten mijn collega Dirk Jan Rutgers en ik meerdere keren afreizen naar de Hoge Raad, omdat het onderzoek vanwege de vertrouwelijkheid vanuit daar werd verricht. 

En tot slot: wat mogen uw nieuwe collega’s – en alle lezers van Mr. – van u weten wat zij waarschijnlijk nooit te weten zouden zijn gekomen als u dat hier niet verteld had?
Dat ik ervan droom in een ander leven een strandtent in Wassenaar of een agriturismo in Italië te beginnen. 

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven