Anton Louwinger (CMS) over de strandtent die er nooit zal komen

Overstap van de week is Anton Louwinger. Louwinger is sinds 1 maart partner bij CMS. Hij adviseert het nationale en internationale bedrijfsleven op het gebied van onder meer (her)structurering, M&A en vastgoed. Hiervoor was hij partner bij Hogan Lovells.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
CMS heeft uitgesproken ambities met betrekking tot de verdere uitbouw van de fiscale praktijk in Nederland. Die plannen sluiten naadloos aan bij de bestaande internationale fiscale reputatie van CMS in jurisdicties als Frankrijk, Engeland en Duitsland. Om daarbij betrokken te zijn, is uiteraard enerverend en enthousiasmerend. Na bijna 18 jaar bij Hogan Lovells was dit geen gemakkelijk besluit, omdat je toch afscheid neemt van veel goede collega’s in Amsterdam en daarbuiten. Maar ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Een medepartner en een beduidend groter fiscaal team. Bij Hogan Lovells ben ik steeds de enige Nederlandse fiscale partner geweest. Vanaf 1 maart werk ik nauw samen met Herman Boersen. Herman en ik kennen elkaar al geruime tijd en op zowel het persoonlijke als het zakelijke vlak is sprake van een goede klik.

Waar moest uw nieuwe baan in ieder geval aan voldoen?
Een belangrijk uitgangspunt voor mij was dat een kantoor, naast de plannen met betrekking tot de fiscaliteit, duidelijk geformuleerde, uitdagende maar tegelijkertijd ook realistische ambities heeft voor de middellange termijn en ook heeft aangetoond dergelijke plannen te kunnen verwezenlijken. CMS voldoet voor mij volledig aan dit profiel.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
De zaken die je het meest bij blijven, zijn vaak kwesties die mensen persoonlijk raken. In een aantal gevallen is de aanstaande financiële ondergang van een partij voorkomen. Daarbij zijn veel persoonlijke belangen betrokken en het is dus heel bevredigend als je handelen succesvol is.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Dat is een moeilijke. Ik wist al heel snel dat ik rechten wilde gaan studeren. Nu roep ik wel eens dat ik een strandtent begin ‘als ik later groot ben’. Maar de fiscaliteit blijft boeien, zodat het daarvan wel nooit zal komen.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven