Bart-Adriaan de Ruijter (bijna CMS): coronatijd was bezinningsmoment

Overstap van de week is advocaat Bart-Adriaan de Ruijter. De Ruijter treedt op 1 oktober 2020 toe als partner bij CMS. Hij is afkomstig van Kennedy Van der Laan en heeft ruim vijftien jaar ervaring in corporate en commercial litigation.

Delen:

Bart-Adriaan de Ruijter (bijna CMS)- coronatijd was bezinningsmoment

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom stapt u over?
Ik had het bij Kennedy Van der Laan, een leuke innovatieve en inspirerende organisatie, erg goed naar mijn zin en de wind in de zeilen. Afscheid nemen of überhaupt daarover nadenken vond ik moeilijk. Wat dat betreft was de coronatijd voor mij een bezinningsmoment. Ik wilde graag meer strategiefocus op mijn geliefde praktijkgebied corporate litigation met goede infrastructuur daaromheen, hetgeen de nieuwe marktomstandigheden ook rechtvaardigde. CMS benaderde mij en heeft precies die focus. Verder vond ik erg interessant dat het internationale netwerk van CMS de laatste jaren een sterke verbetering en integratie heeft ondergaan, vooral in de voor Nederland belangrijke jurisdicties Engeland en Duitsland, met een upswing van de corporate praktijk tot gevolg. Daarbij leek het mij in deze tijden ook goed om samen te werken met een sterke faillissementspraktijk. CMS heeft met onder anderen Marcel Groenewegen en Marc van Zanten sterkhouders op dat gebied. Voor internationale bedrijven en hun bestuur lijkt mij de gecombineerde expertise (nationaal en internationaal) op litigation en faillissementsgebied van groot belang en doorslaggevend.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij krijgt?
Ik vind de internationale vibe in combinatie met de relaxte no-nonsense-mentaliteit wel uniek bij een internationaal kantoor. Dat had ik niet verwacht. Verder vind ik natuurlijk het allerleukste als litigator de locatie van het prachtige kantoor op de Zuidas pal naast de nieuwe rechtbank, dat er vanaf hierboven uitziet als een black box. Dus hierbij ook een oproep: als je een keer een lastige zitting hebt, kijk naar boven en zwaai even of kom gezellig langs voor een kopje koffie.

Wat gaat u met pijn in uw hart achterlaten?
Mijn collega’s bij Kennedy Van der Laan ga ik het meeste missen, maar ik houd zeker contact met ze.

Met welke argumenten hebt u CMS overtuigd dat zij u voor u moesten kiezen?
De selectieprocedure is uiterst zorgvuldig geschied. Dus ik denk dat ik CMS heb overtuigd met het totaalplaatje van mijn expertise, trackrecord, karakter en netwerk. Zelf heb ik net als CMS ook een Utrechtse-Amsterdamse geschiedenis maar ook wereldse visie en strategie. Ik denk dat er een klik is op veel vlakken.

En tot slot: als u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou u die dagen dan willen doorbrengen?
Ik denk dat ik dan (nu nog) minister Grapperhaus kies. Ik vond hem als advocaat altijd wel inspirerend met zijn columns in FD en nu als minister maakt hij ook interessante zaken mee. De huidige coronaproblematiek rond zijn huwelijk gun ik hem zeker niet en ik zou hem in quarantaine dan ook een hart onder de riem steken.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven