Bas Martens nieuwe voorzitter Federatie van Europese Balies (FBE)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Bas Martens als tweede Nederlander voorzitter Federatie Europese Balies - Mr. online
Bas Martens

Op 24 juni 2022 is Bas Martens, advocaat bij Delissen Martens Advocaten, tijdens de algemene vergadering van de European Bars Federation/Fédération des Barreaux d’Europe (FBE) in Sofia, Bulgarije gekozen tot nieuwe President. Sinds 2019 maakt hij deel uit van het bestuur.

De FBE is een federatie van 250 voornamelijk lokale, maar ook landelijke Ordes van Advocaten uit landen van de Raad van Europa. In Nederland zijn de balies Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Den Bosch lid van de FBE. De FBE is opgericht in 1992 als opvolger van de Conferentie van grote Europese Balies. Bas Martens is de 30e President van de FBE en tweede Nederlander sinds oud-deken van Rotterdam Gerard Bruyninckx in 1997.

De FBE is een onafhankelijke organisatie en zet zich in voor de onafhankelijkheid van het beroep van beroep van advocaat in Europa en daarbuiten. Daarbij benadrukt FBE de bijzondere rol die de Europese balies vervullen bij de verdediging van vrijheden van burgers tegenover elke politieke, economische en gerechtelijke autoriteit. De FBE bevordert de rechtsstaat en de verdediging van de mensenrechten, zowel voor de advocaten als voor diegenen die door de advocaten worden vertegenwoordigd. De leden van de FBE worden gewoonlijk vertegenwoordigd door de dekens, voormalige dekens of door leden van de raden van de orde.

De FBE is een non-gouvernementele organisatie en onderhoudt contacten met de CCBE (de vertegenwoordiger van de landelijke ordes van advocaten), de Europese
Unie, internationale tribunalen en andere organisaties voor advocaten en juristen.

Bas Martens is partner bij Delissen Martens Advocaten. Als advocaat adviseert en begeleidt hij advocaten en andere professionals op het gebied van hun kantoororganisatie, compliance, anti-witwasregelgeving, bij tuchtrechtelijke problemen en beroepsaansprakelijkheid. Hij doceert en publiceert over deze onderwerpen. Hij was Deken van de Haagse Orde van advocaten van 2012 tot 2015.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top