Bedrijfsjuridische posities in trek en ook beweging in de advocatuur

Ondanks de nog steeds voortdurende coronacrisis, constateert ZumpolleVanderStoel dat de juridische arbeidsmarkt behoorlijk in beweging is. Daarnaast valt ons op dat de vraag naar advocaat-medewerkers en bedrijfsjuristen, vooral op medior niveau, is toegenomen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Bedrijfsjuridische posities in trek en ook beweging in de advocatuur

Karin Verschuur-Mencke: “Ondanks de nog steeds voortdurende coronacrisis, constateert ZumpolleVanderStoel dat de juridische arbeidsmarkt behoorlijk in beweging is. Daarnaast valt ons op dat de vraag naar advocaat-medewerkers en bedrijfsjuristen, vooral op medior niveau, is toegenomen. Maar ook op senior niveau zien wij beweging in de markt; zo zijn we betrokken geweest bij partner-transfers in de advocatuur, die komen weer meer voor. Legal counsel posities in het bedrijfsleven, zowel de meer generalistische rollen als de meer specialistische functies, zijn bij kandidaten vaak geliefd. Regelmatig spreken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in een dergelijke positie en/of die een overstap willen maken vanuit de advocatuur naar het bedrijfsleven, en daar denken wij natuurlijk graag over mee.”

De drie meest gevraagde juridische specialismen:

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Commercial Contracting
2 Corporate/M&A
3 ICT/Privacy

Karin Verschuur-Mencke werkt als search consultant bij ZumpolleVanderStoel.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top