Bedrijven slagen er goed in om junior legal counsels aan zich te binden

De juridische arbeidsmarkt in 2024 vertoont normale ontwikkelingen, met bedrijven op zoek naar ervaren bedrijfsjuristen. Daarnaast hebben bedrijven succes in het aannemen van junior legal counsels. De arbeidsthermometer van Sophie Ravesteijn (DPA Professionals).

Delen:

Sophie Ravensteijn

Sophie Ravesteijn: “Inmiddels zitten wij midden in het tweede kwartaal van 2024 waarbij veel gaande is op de juridische arbeidsmarkt. De ontwikkelingen zijn ten opzichte van vorig jaar niet anders dan normaal: ondernemingen blijven nog altijd hard op zoek naar bedrijfsjuristen met vijf tot twaalf jaar werkervaring. Deze doelgroep blijft een lastige om aan je te blijven binden óf om te vinden. Zeker aangezien meerdere facetten meespelen voor juristen om een overstap te maken: competitieve salarissen, het willen doen van impactvol werk en het hebben van doorgroeimogelijkheden.
Daarentegen zien wij dat bedrijven wel goed erin slagen om junior legal counsels aan zich te binden. Het legal team uitbreiden met een junior legal counsel is wat veel legal managers zien als mooie toevoeging aan het team zodat lichtere werkzaamheden niet blijven liggen.
De juridische interim-markt is volop in beweging met diverse uitdagingen waarbij je merkt dat de processen voor interim legal counsels wat langer duren dan gebruikelijk. Toch is de markt weer op weg naar groei en verdere ontwikkeling. Vooral op het gebied van ESG gaat er veel vraag ontstaan. De financiële instellingen lopen hiermee aan kop.

Sophie Ravesteijn is business manager bij DPA Professionals en bemiddelt bedrijfsjuristen binnen de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 IT/IP
2 Corporate/ ESG
3 Commercial Contracting

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven