Beveiligers van carnavalvierende advocaat redden mensenleven

Na vandaag zit carnaval er weer op. Advocaat Peter Schouten zal deze editie echter nog lang bijblijven, want in een bijzondere samenloop van omstandigheden werd vanwege zijn deelname aan het feestgedruis een leven gered. Als hij en zijn beveiliging bij hun oorspronkelijke dinerplannen waren gebleven, was het mogelijk anders afgelopen…

Delen:

Depositphotos_625076050_S
foto: Depositphotos

De in Breda kantoor houdende strafpleiter woonde op de zaterdagavond een feest bij in Helmond. Daarbij werd hij zoals altijd gezelschap gehouden door beveiligers; als advocaat van Nabil B., kroongetuige in het Marengo-proces rondom Ridouan Taghi, kan hij niet meer alleen over straat. Sinds de fatale aanslag in de zomer van 2021 op Peter R. de Vries, die voor B. als vertrouwenspersoon optrad, wordt Schouten zwaar beveiligd.

Gereed om te handelen

Het gezelschap was net een restaurant binnengewandeld toen bleek dat een van de aanwezigen midden in een hartstilstand zat. De beveiligers, beroepshalve altijd gereed om te handelen in dergelijke situaties, namen gauw het heft in handen. Met zijn vieren konden ze de taken verdelen: hartmassage geven, uit de mond verwijderen van kunstgebit en braaksel, defibrillator ophalen en de communicatie verzorgen. Vervolgens werd de kleding rond ’s mans keel losgesneden met een mes en al snel kwam een ambulance om het over te nemen.

Frietje

Het miraculeuze was volgens Schouten dat het weinig had gescheeld, of hij en zijn gevolg waren helemaal niet in het horeca-etablissement aanwezig geweest om heldendaden te verrichten. Eerder was het voornemen namelijk geweest om een snackbar te bezoeken, maar de plannen werden op het laatste moment gewijzigd toen Schouten zag dat er een plekje vrij was in het uiteindelijk adresje en zich bedacht. “Een leven gered omdat ik geen zin had in een frietje”, schrijft hij op Twitter.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven