Bird & Bird verstevigt Haagse cassatiepraktijk

Delen:

Menno BruningOnlangs is Menno Bruning (39) in dienst getreden bij Bird & Bird in Den Haag. Menno Bruning keert daarmee terug naar de advocatuur na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de civiele sectie van het Wetenschappelijk Bureau bij de Hoge Raad.

Bird & Bird heeft in de afgelopen jaren een commerciële cassatiepraktijk opgebouwd, waarin spraakmakende zaken op het gebied van met name de intellectuele eigendom en het ondernemingsrecht met succes zijn behandeld. Voor Bird & Bird is cassatie een wezenlijk onderdeel van de processtrategie die in samenwerking met de cliënt wordt opgezet, zodat een procedure ook werkelijk van begin tot eind kan worden begeleid.

Met de komst van Menno Bruning versterkt Bird & Bird deze cassatiepraktijk, zowel in specialistische rechtsgebieden als intellectuele eigendom en gereguleerde markten als voor de algemene civielrechtelijke en ondernemingsrechtelijke praktijk. Centraal in de filosofie van Bird & Bird staat dat cassatie niet wordt beoefend vanuit een ivoren toren, maar in nauwe samenspraak met de cliënt en met de advocaat die de zaak in de feitelijke instanties heeft behandeld. Daarbij behoort het ook tot de mogelijkheden om in hoger beroep al mee te kijken om zo de kansen in cassatie te optimaliseren. Menno zal deze praktijk samen met Wouter Pors verder uitbouwen.

Wouter Pors: “Met de komst van Menno kunnen we onze cassatiepraktijk nog beter op de kaart zetten, niet alleen bij onze cliënten, maar ook bij andere kantoren. Cassatie is wezenlijk voor de rechtsvorming en de rechtsbescherming, een sterke cassatiebalie is dan ook van groot belang. De afgelopen jaren leek het wel eens of steeds meer kantoren dat vergaten, maar wij tonen het tegendeel aan.”

Menno Bruning: “Versterking van de cassatierechtspraak vraagt in deze tijd van toenemende schaalvergroting en internationalisering om zaken “die ertoe doen”. De Hoge Raad controleert de kwaliteit van uitspraken van de lagere rechters en kijkt daarbij vooral naar de rechtseenheid en rechtsontwikkeling. Het is onze taak om te zorgen dat de rechtsbescherming van de cliënt uiteindelijk de doorslag geeft. Een consistente behandeling van de zaak, zowel in hoger beroep als in cassatie, en een heldere presentatie bij de Hoge Raad biedt daarvoor de beste kansen, ook als de Hoge Raad “aan de poort” zal gaan selecteren.”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven