Carrierèwisselingen bij AKD, DLA Piper, KNB

Delen:

Het eerste nummer na de vakantie van Mr. Magazine valt komende vrijdag weer in de brievenbus, dus deze week een uitgebreid overzicht van carrierèwisselingen en benoemingen uit het nieuwe nummer.

Remco Bosveld is (34) per 1 juli 2010 benoemd tot partner bij advocaten- en notariskantoor AKD. Hij is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek en komt het notariaat ondernemingsrecht versterken.
Verder heeft advocaten- en notariskantoor AKD mr. Luc Defaix per 1 september 2010 benoemd tot partner. Defaix was eerder van 2002 tot 2007 partner en vestigingsvoorzitter bij AKD in Utrecht, maar ging daarna ergens anders aan de slag. Nu keert hij dus terug bij AKD, in Eindhoven ditmaal. Als advocaat heeft hij een trackrecord opgebouwd in (internationale) fusies, overnames, joint ventures, herstructureringen, venture capital en daarmee samenhangende veilingprocessen.

Marjan Olfers is per 1 september in dienst getreden bij DLA Piper. Ze versterkt de praktijkgroep Intellectuele Eigendom en Technologie als specialist op het gebied van Sport en Recht. Olfers is sinds 2007 universitair docent Sport en Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en maakte deel uit van de onderzoekscommissie in de zaak Rasmussen en is lid van de beroepscommissie van het Instituut Sportrechtspraak, lid van de Arbitrage Commissie Sportsponsoring en bestuurslid van de Vereniging voor Sport en Recht. Naast haar aanstelling bij DLA Piper blijft zij actief als universitair docent.

Sjoerd Mol is met ingang van 1 juli 2010 benoemd als partner bij Benvalor. Mol, advocaat sinds 2003, adviseert en procedeert op het gebied van het ondernemingsrecht.

De Eindhovense vestiging van Holland Van Gijzen is van het kantoor afgesplitst en per 1 juli onder de naam Deterink Advocaten en Notarissen verdergegaan, in de Kennedytoren in Eindhoven. De samenwerking met Ernst & Young is beëindigd. Het nieuwe kantoor telt 55 advocaten en notarissen, waarvan zeven partners.

Abe Straatsma (29) en Marijn Schouwenaar (32) zijn gestart bij Certa Legal. Straatsma is toegetreden tot het managementteam van Certa Legal Credit Management, Schouwenaar is aan de slag gegaan bij de sectie Faillissementsrecht.

Hilda Meijer (28) is per 1 augustus 2010 als advocaat in dienst getreden bij Trip Advocaten & Notarissen. Meijer houdt zich bezig met zaken op het gebied van insolventierecht en ondernemingsrecht. Hiervoor was Meijer werkzaam bij Boekel De Nerée.

De Zeeuwse notaris Geertjan Sarneel (45) is met ingang van 1 juli voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Sarneel (45) is sinds januari 2007 lid van het KNB-bestuur en sinds oktober 2008 plaatsvervangend voorzitter. Hij is de opvolger van Erna Kortlang, die 7,5 jaar lid is geweest van het KNB-bestuur, waarvan bijna drie jaar als voorzitter.

Peter Ingwersen is per 1 juli de nieuwe voorzitter van Netlaw, samenwerkingsverband van advocatenkantoren in Nederland. Hij volgt hiermee Henk de Groot op. Ingwersen is vennoot van Pot Jonker Seunke Advocaten NV te Haarlem, gespecialiseerd in het insolventierecht, ondernemingsrecht, civiel recht en litigation.

René Spit (40), kandidaat-notaris/ vennoot bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, is benoemd tot notaris. Spit is gespecialiseerd in de omzet- en overdrachtsbelastingproblematiek van vastgoedtransacties. “Ik houd me onder meer bezig met de notariële aspecten van erfpacht en opstalrecht, PPS-constructies en het optimaliseren van de fiscale consequenties van vastgoedtransacties. Pels Rijcken acteert binnen dit domein op topniveau. Dat betekent samen met opdrachtgevers en collega-advocaten en -notarissen zoeken naar creatieve en innovatieve oplossingen. Het is mijn inzet om te komen tot de gunstigste situatie voor alle betrokken partijen.”

Oscar van Oorschot (43) versterkt sinds 1 juli 2010 als partner het advocatenteam van De Haan Advocaten & Notarissen te Leeuwarden. Van Oorschot is sinds vijftien jaar in Friesland werkzaam als civiel advocaat en curator. Bij De Haan werkt in de procespraktijk. Tevens treedt hij op als curator.

Jerimi van Laar (40) begon half augustus als hoofd Juridische Zaken bij de Algemene Bestuursdienst van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij was hiervoor senior beleidsadviseur bij de Directie rechtsbestel van het Ministerie van Justitie.

Paul Bovend’Eert (41), hoogleraar staatsrecht, is met ingang van 1 september 2010 benoemd tot decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij volgt Corjo Jansen op. Bovend’Eert is sinds 1 oktober 1999 hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit; hij is gespecialiseerd in het Nederlands en Amerikaans staatsrecht. Vanaf 1 januari 2009 is hij lid van het faculteitsbestuur en vice-decaan onderwijs. Bovend’Eert is tevens rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Zutphen.

Verder zijn Alexander de Becker en Roel Nieuwenkamp per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar op de bijzondere leerstoel De Overheid als arbeidsorganisatie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De Becker, sinds 2007 als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in België, zal zich in het bijzonder richten op de wetenschappelijke achtergrond van de overheid als arbeidsorganisatie. Nieuwenkamp, sinds 2001 werkzaam als directeur Internationale Handelspolitiek & Globalisering van het Directoraat-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het Ministerie van Economische Zaken, gaat zich vooral bezighouden met de praktijk van de overheid als arbeidsorganisatie.

Robert Siekmann is per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationaal en Europees Sportrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam vanwege de Stichting Internationaal en Europees Sportrecht.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht heeft Monica Claes benoemd tot hoogleraar European and Comparative Constitutional Law. Zij is aangesteld bij de capaciteitsgroep Internationaal en Europees Recht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven