Carrièrewisselingen bij AKD, Tilburg University, BarentsKrans

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

AKD heeft per 1 september advocaat Marlies Pierik aangetrokken als senior medewerker voor de Bouw- en Vastgoedsectie in Amsterdam. Pierik is gespecialiseerd in civiel vastgoedrecht en zorgvastgoed.

Tilburg University heeft Marc Loth met ingang van 1 januari 2014 benoemd tot hoogleraar Privaatrecht bij Tilburg Law School. Loth, tot dan raadsheer in de Hoge Raad, zal zich in Tilburg concentreren op het aansprakelijkheidsrecht en theorie en methode van het privaatrecht.

Fusie- en overnamespecialist Harry Rek verbindt zich per 1 januari 2014 als partner aan advocaten- en notariskantoor BarentsKrans. Harry Rek komt van Bird & Bird, waar hij een van de founding partners was van de Nederlandse vestiging.

Per 1 september is Van den Herik & Verhulst Advocaten uitgebreid met een advies- en procespraktijk op het gebied van haven, handel & transport en aansprakelijkheid & verzekering. Deze praktijk wordt geleid door Rik van Waasbergen en Flip van Huizen. Beiden zijn specialist in deze praktijk. Hans van der Wiel zet zijn praktijk op het kantoor van Van den Herik & Verhulst voort.

Hans Schulte-Nölke is met ingang van 1 september benoemd tot bijzonder hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Duits recht. Het gaat om een leeropdracht voor één dag in de week. Schulte-Nölke is tevens hoogleraar aan de Universiteit van Osnabrück en directeur van het European Legal Studies Institute Osnabrück.

Het Amsterdamse Labré Advocaten heeft twee nieuwe advocaten aangetrokken. Saskia Boonstra is per 1 september gestart als medewerker van de secties Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. In verband met haar overstap is zij teruggetreden uit het bestuur van de Jonge Balie Haarlem. Roy Rouwen is op 1 augustus begonnen als advocaat-stagiaire bij de Vastgoedsectie van Labré.

Per 1 oktober heeft Willem Visser ‘t Hooft zich als advocaat aangesloten bij het Legal Team Asia van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen. Visser ‘t Hooft (voorheen VMW) is niet alleen sedert 2002 specialist op het gebied van het Nederlands arbeidsrecht, maar ook afgestudeerd in de Japanse taal en cultuur en voorts gepromoveerd in het Japanse contractenrecht.
Ook is Shinichi Douma per diezelfde datum als advocaat onderdeel van het team gaan uitmaken.

Carola Meyer-de Swaan is overgestapt naar Boontje Advocaten Arbeidsrecht in Amsterdam. Voor haar overstap was zij werkzaam als bedrijfsjurist bij Unilever.

Per 1 oktober is het team van het Amsterdamse Boot Advocaten uitgebreid met Bob van der Kamp. Van der Kamp was partner bij Med-legal, heeft rechten en economie in Utrecht en London gestudeerd en werkte jarenlang in de internationale advocatuur en management consultancy. Hij werkt voor cliënten in de publieke en private sector met focus op de medische sector.

Per 13 november 2013 is mr. Wibe Reddingius als partner aan Nysingh verbonden. Hij geeft mede leiding aan de sectie Ondernemingsrecht van de Arnhemse locatie van Nysingh. Wibe Reddingius is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, contractenrecht en (internationaal)handelsrecht en is bovenal een echte proces advocaat.

Simmons & Simmons breidt per 1 december 2013 het financieel toezicht team in Amsterdam uit met Manon Hosemann. Manon heeft ruim 12 jaar ervaring in het adviseren van en procederen voor Nederlandse en internationale financiële instellingen op het gebied van financieel toezichtrecht.

Per 1 oktober hebben Marian Deij, Elke Lambooy en Eliza van Meerkerk hun langdurige ervaring gebundeld en een nieuw kantoor geopend: Spoorlaan Advocaten in Woerden. De drie advocaten van  Spoorlaan Advocaten richten zich op de rechtsgebieden arbeidsrecht, familierecht, letselschade en sociale zekerheid. Spoorlaan Advocaten biedt rechtshulp aan zowel werkgevers als particulieren.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven