Carrièrewisselingen bij AKD, VanEps Kunneman VanDoorne, Lexence

Delen:

Afgelopen week verscheen de september-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Nelleke Crans heeft zich per 1 juli aangesloten als partner bij Van Riet Wijnands Keuter Advocaten in Utrecht. Crans was hiervoor werkzaam bij de in 2009 geopende Amsterdamse vestiging van het familierechtkantoor SmeetsGijbels. Crans is gespecialiseerd in gezag- en omgangskwesties, alsmede alimentatie- en vermogensafwikkeling van zowel particulieren, als ondernemers. 

Per 1 mei is Koert Boshouwers overgestapt van AKD in Eindhoven, waar hij dertien jaar werkzaam was, naar Hanssen Spronk Familierecht in Utrecht. Boshouwers is gespecialiseerd in zowel het personen- en familierecht als het erfrecht.

Rogier van den Heuvel is per 1 juni werkzaam bij VanEps Kunneman VanDoorne. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in een brede procespraktijk bij een groot internationaal advocatenkantoor en houdt zich onder meer bezig met bestuurdersaansprakelijkheidszaken, aandeelhouders- en overnamegeschillen, maar ook met handelsgeschillen en specifieke, product en productie gerelateerde procedures zoals over de verhandeling van de elektronische sigaret in Nederland.
Per 1 juli is ook Kamla Besançon het kantoor van VanEps Kunneman VanDoorne komen versterken. Sinds 1997 is zij advocaat op Curaçao en St. Maarten, waarna zij zes jaar bij Houthoff Buruma werkzaam was. Besançon is binnen VanEps verantwoordelijk voor de aansturing van kantoor St. Maarten en zal tevens de vestiging Curaçao bedienen. Besançon heeft een brede vennootschapsrechtelijke ervaring met de nadruk op grensoverschrijdende fusies en overnames, joint ventures, corporate governance en board room advies.

ELFI Letselschade Advocaten is de nieuwe werkgever van Steef Top (62). Hij is afkomstig van Van Koutrik Advocaten. Top is ook advocaat geweest in de sociale rechtspraktijk en enige tijd als juridisch medewerker bij OSR Juridische Opleidingen, waar hij nog altijd doceert. Tevens is hij lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

Met ingang van 1 juli is Michiel van Schooten benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van Lexence voor een periode van drie jaar. Van Schooten volgt Luc Habets op die terugtreedt na het verstrijken van zijn zittingsperiode. Naast zijn werkzaamheden als bestuurder zal Van Schooten zijn praktijk blijven voeren.

AKD heeft Jeroen van den Bos per 1 juli tot partner benoemd. Hij zal als kandidaat-notaris de praktijkgroep Bouw & Vastgoed bij AKD te Amsterdam versterken. Van den Bos heeft een ruime ervaring op het gebied van vastgoedtransacties en –financiering. Bij de verdere ontwikkeling van de vastgoedpraktijk van AKD zal hij zich vooral richten op de integrale dienstverlening aan ontwikkelaars, beleggers, bouwers, gemeenten en woningcorporaties in samenwerking met de sterke bestuurs- en ondernemingsrechtpraktijk. Van den Bos was hiervoor werkzaam bij Houthoff Buruma in Amsterdam.

Per 1 juli is Sander Maarschalkerweerd tot partner benoemd binnen de praktijkgroep Ondernemingsrecht van Van Doorne. Per diezelfde datum is Rob de Win toegetreden tot Van Doorne als partner in de fiscale praktijk.
Maarschalkerweerd is sinds 1 september 2001 werkzaam als advocaat en sinds 2005 in dienst van Van Doorne binnen de praktijkgroep Ondernemingsrecht. Hij legt zich toe op het adviseren van ondernemingen op het gebied van corporate governance en het begeleiden van ondernemingen bij strategische overnametransacties en joint ventures.
Rob de Win is advocaat-belastingkundige en was van 1995 tot begin 2010 aan Van Doorne verbonden, om zich daarna als zelfstandig fiscalist aan te sluiten bij Certa Legal in Amsterdam. Hij adviseert op het terrein van de fiscale aspecten bij vastgoedtransacties en vastgoedinvesteringen.

Baker & McKenzie heeft per 1 juli Mariëlle Daudt benoemd tot partner binnen de sectie Arbeidsrecht. Tevens is per 1 juli Muriëlle Spithoven benoemd tot legal director binnen de arbeidsrechtsectie.
Daudt is sinds 1998 verbonden aan Baker & McKenzie Amsterdam. Zij vertegenwoordigt voornamelijk grote internationale bedrijven en top executives. In haar praktijk richt zij zich op executive benoemingen en ontslagen, compliance en fraudezaken, (internationale) detacheringsconstructies en herstructureringen.
Spithoven is sinds 2005 verbonden aan Baker & McKenzie Amsterdam. Zij adviseert (multi)nationale bedrijven over collectief ontslag en herstructurering, inclusief (strategisch) advies over en voor ondernemingsraden en vakbonden. Daarnaast adviseert zij over harmonisatie van arbeidsvoorwaarden en voert zij een procespraktijk met betrekking tot sociaal plannen, medezeggenschap en individuele ontslag zaken.

Arnaud Booij (49) heeft zich aangesloten bij Spigt Litigators als partner. Booij zal zich binnen Spigt Litigators toeleggen op de fiscale procespraktijk en op zakelijke mediation. Hij was de afgelopen jaren partner bij Höcker advocaten. Booij is verbonden aan de Universiteit Leiden en is rechter-plaatsvervanger bij de belastingkamer van de rechtbank in Den Haag. Ook is hij actief bij de Nederlandse Vereniging van Advocaten-belastingkundigen en bij de Vereniging Fiscale Mediators.

Met ingang van 1 juli is Julian Versmissen als partner verbonden aan Stijl advocaten te Amsterdam. Versmissen is als advocaat werkzaam sinds 2001 (eerst bij Loyens & Loeff te Amsterdam en Frankfurt en daarna bij Roschier Attorneys Ltd. te Helsinki) en vanaf januari 2010 is hij verbonden aan Stijl advocaten. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van (internationale) vastgoedtransacties, vastgoedontwikkelingen en koop/-aannemingstrajecten alsmede advisering op het gebied van bouw- en huurrecht.

Vanaf juli 2012 is Erik-Jan Wervelman (42) als partner verbonden aan Verschoof Wagenaar Wervelman Advocaten, specialisten in arbeidsrecht en arbeidsongeschiktheid. Voorheen was hij verbonden aan KBS Advocaten te Utrecht. Wervelman is in 2004 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam op de particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en zal zich naast het voeren van de verzuimpraktijk blijven toeleggen op AOV en het behandelen van letselschades.

Per eind juni heeft Kai Guldemond (42) zijn kantoor Guldemond advocaten in Amstesrdam verruild voor Van der Steenhoven advocaten. Hij wordt vennoot van dit advocatenkantoor en is toegetreden tot de ondernemingsrechtpraktijk. Guldemond is in 2001 als ‘Rechtsanwalt’ tot de Duitse balie toegelaten.
Friederike Henke, voorheen ook werkzaam bij Guldemond Advocaten op het gebied van ondernemings- en arbeidsrecht, heeft zich tevens aangesloten bij de ondernemingsrechtpraktijk van Van der Steenhoven advocaten in Amsterdam. Zij is als ‘Rechtsanwältin’ ook tot de Duitse balie toegelaten.

Vlaminx Advocaten heeft Susanne ten Have (30) aangetrokken om het M&A-team binnen Vlaminx te versterken. Zij komt van advocatenkantoor AKD.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven