Carrierèwisselingen bij Baker & McKenzie, Houthoff Buruma

Delen:

Op de webredactie van Mr. zijn de afgelopen dagen weer veel carrièrewisselingen binnengekomen van benoemingen en switches. Hieronder een overzicht.

Marco van Bladel verbindt zich per 1 september aan Baker & McKenzie en zal leiding geven aan de Structured Solutions Group. De voormalige Managing Director Structured Finance en Global Head Structured Funding & Investments bij ABN AMRO, heeft meer dan 17 jaar ervaring in de bancaire sector en heeft zich gespecialiseerd in gestructureerde financiële transacties alsmede in (her)structureringen en reorganisaties. Daarnaast heeft Marco van Bladel ook uitgebreide fiscale expertise betreffende banken en andere financiële instellingen.

Diederik BaasDiederik Baas (29) is per 1 september 2010 werkzaam bij CORP. in Amsterdam. Hij is sinds 2006 advocaat en houdt zich bezig met de ondernemingsrechtelijke praktijk, met name gericht op M&A / private equity transacties. CORP. is een ondernemingsrechtelijk nichekantoor, met een bijzondere focus op private equity / venture capital. CORP. adviseert en procedeert daarnaast over ondernemingsrechtelijke – en arbeidsrechtelijke zaken. Diederik Baas was voorheen werkzaam bij Loyens & Loeff te Amsterdam.

Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat heeft met ingang van 1 september 2010 haar maatschap uitgebreid door de toetreding van Olav Andriesse (39).
Olav zal zich bij Dijkstra Voermans bezighouden met het opzetten van de Vastgoed & Bouwpraktijk. “Wij zijn erg blij met deze volgende strategische stap in de ontwikkeling van ons kantoor. De expertise en ervaring van Olav bieden een duidelijke toegevoegde waarde aan ons bestaande pallet van diensten, waardoor wij onze cliënten nog beter van dienst kunnen zijn”, aldus Kees Branderhorst, kantoordirecteur bij Dijkstra Voermans.

Houthoff Buruma heeft per 1 september 2010 haar sectie pensioenrecht uitgebreid met twee zeer ervaren pensioenjuristen: Lorenz van der Meij en Roland de Greef. Lorenz heeft jarenlang als pensioenjurist gewerkt bij twee gerenommeerde Londense advocatenkantoren. Roland is een zeer ervaren pensioenjurist en was werkzaam binnen diverse gelederen van de pensioenwereld, waaronder consultancy en een uitvoeringsorganisatie. Hiermee onderstreept de pensioenrecht sectie van Houthoff Buruma haar leidende positie binnen de advocatuur.

Reinout RinzemaPer 1 september is Reinout Rinzema, een van de toonaangevende ICT advocaten in Nederland, partner geworden bij Ventoux advocaten. Hij was vanaf 1987 werkzaam bij Stibbe in Amsterdam, onder meer als partner en bestuurlid. Rinzema is actief op het gebied van ICT contracten, Internet recht en Europese aanbestedingen. Hij treedt ook op als arbiter bij diverse arbitrage-instituten.

Op 27 augustus 2010 is Martijn van der Bie, partner Corporate Notariaat bij CMS Derks Star Busmann, beëdigd tot notaris bij de Rechtbank in Utrecht. Martijn van der Bie (1973) is sinds 1999 werkzaam als kandidaat-notaris, per 27 augustus 2010 als notaris, binnen de praktijkgroep Corporate en werd begin dit jaar benoemd tot partner bij CMS Derks Star Busmann.

Vestius Advocaten en 2B Legal gaan samen

Advocatenkantoor 2B Legal neemt op 20 september aanstaande zijn intrek bij Vestius Advocaten, in het Amsterdamse Sarphati Plaza. De verhuizing is de eerste stap naar een volledige fusie, die voor 1 januari 2011 gepland staat.

Vestius Advocaten en 2B Legal zijn beide gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht. De verhuizing en de aangekondigde fusie zijn dus niet gericht op een verbreding van activiteiten, maar op een bundeling van krachten.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven