Carrièrewisselingen bij Bird & Bird, Clifford Chance, Legaltree

Delen:

Onlangs verscheen de nieuwe editie van Mr. Magazine. Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld.

Per 1 mei 2013 is Evelyn Tjon-En-Fa (34) benoemd tot partner van Bird & Bird LLP. Evelyn is sinds 2010 werkzaam binnen de commerciële procespraktijk van het kantoor in Den Haag en is gespecialiseerd in het civiele (proces)recht, met een focus op verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en de cassatiepraktijk. Zij voert veel procedures over technologisch complexe kwesties.

Michiel Claassen versterkt team Lauxtermann Advocaten. Met de komst van Michiel Claassen bouwt Lauxtermann Advocaten de toezichthouders- en aansprakelijkheidspraktijk uit. Claassen werkte hiervoor zes jaar bij AKD, het kantoor waar oprichter Martijn Lauxtermann zelf ook jaren werkzaam was als partner. Daarvoor werkte Claassen bij het Ministerie van Financiën waar hij nauw betrokken was bij de totstandkoming van de Wet op het financieel toezicht (Wft), en bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, het kantoor van de landsadvocaat.

Advocaten Vincent Melens (voorheen werkzaam bij Fort Advocaten N.V.) en Mathieu Vreeswijk (voorheen Greenberg Traurig LLP) hebben het nieuwe advocatenkantoor Flinck Advocaten in Amsterdam opgericht. Flinck Advocaten is een jong en fris advocatenkantoor dat per 1 april 2013 haar deuren heeft geopend in het centrum van de stad. Flinck advocaten richt zich op (ondernemende) particulieren en het midden- en kleinbedrijf. Het zwaartepunt van de praktijk ligt op het gebied van het vastgoed- en het ondernemingsrecht. Daarnaast houdt Flinck Advocaten zich bezig met verbintenissenrecht, faillissementsrecht, beslag- en executierecht en incasso.

Het internationale advocatenkantoor Clifford Chance heeft met ingang van 1 mei 2013 Titus de Vries (34) tot partner benoemd. Titus de Vries is actief in de praktijkgroep Banking & Finance van Clifford Chance en gespecialiseerd in het adviseren van, hoofdzakelijk, banken op het gebied van overnamefinanciering, gesyndiceerde leningen en algemene kredietverlening.

Per 1 mei treedt Liesbeth Driest toe als partner bij Legaltree. Liesbeth is specialist in (algemeen) bestuursrecht, met een focus op omgevingsrecht en bestuurlijke handhaving. De afgelopen jaren was zij als Managing Associate werkzaam bij Simmons & Simmons LLP, waar zij verantwoordelijk was voor de sectie bestuursrecht binnen de internationale praktijkgroep Dispute Resolution.

Smithuijsen Winters & De Vries Advocaten, met vestigingen in Haarlem en Hoofddorp, verwelkomt mr. Martin Brink als nieuwste advocaat. Sinds 2012 is hij verbonden aan ons kantoor. Martin Brink is advocaat sinds 2013 en is vooral actief op het gebied van omgevingsrecht (milieu en ruimtelijke ordening). Daarnaast houdt hij zich bezig met het algemeen bestuursrecht en bestuursrechtelijke schadevergoedingen (planschade, nadeelcompensatie).

Kloes & Partners heeft Michel Kock tot partner benoemd. Kock is sinds april 2012 werkzaam bij het kantoor. Hij voert een algemene civiele praktijk en is onder andere actief op het gebied van contractenrecht, arbeidsrecht, verzekeringsrecht, bouwrecht intellectueel eigendomsrecht en procesrecht.

Marry de Gaay Fortman, advocaat/partner van Houthoff Buruma, wordt commissaris van het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB.

Op 1 maart opende FG Lawyers haar deuren aan de Prins Hendriklaan in Amsterdam-Zuid. Het kantoor is opgericht door voormalige partners van NautaDutilh, Jan Paul Franx en Gijs Gerretsen. FG Lawyers richt zich exclusief op financiële, ondernemingsrechtelijke en effectenrechtelijke vraagstukken.

PUNT Letselschade Advocaten is de nieuwe naam van Houkes Letselschade Advocaten. Het advocatenkantoor is landelijk werkzaam, heeft kantoren in Emmen en Apeldoorn en heeft vier advocaten in dienst; Eric Roeders, Chris de Vos, Arvin Kolder en Rutger Zwols.

Suzanne Knottnerus (35) heeft zich per 1 maart als partner fiscaalrecht bij Griph law & tax aangesloten. Zij is gespecialiseerd in zowel nationaal als internationaal belastingrecht en heeft jarenlange ervaring opgedaan bij onder meer Nauta Dutilh en Strik Law.

Wim Timmermans is door de Raad van Commissarissen van de Moskouse Beurs (MMVBRTS) benoemd in de Arbitragecoinmissie van de Open Aandelenvennootschap Moskouse Beurs MMVB-RTS. Timmermans is gespecialiseerd in internationaal ondernemingsrecht met speciale aandacht voor Oost-Europa. Hij is reeds verbonden aan een aantal ander arbitragetribunalen.

Per 18 maart is het team van Boot advocaten uitgebreid met Anouk Brouwer (31), afkomstig van Holland van Gijzen advocaten en notarissen. Brouwer is gespecialiseerd in (Europees) aanbestedingsrecht en bestuursrecht. Zij gaat zich met name specialiseren op aanbestedingsrecht, bestuursrecht en innovatieve contracten.

Joris van Kerkhof is op 7 maart beëdigd als notaris te Amsterdam. Hij is partner en medeoprichter van Wintertaling advocaten en notarissen en gespecialiseerd in registergoederen en familierecht.

Jurjen Mos is benoemd tot partner bij Lexence. Hij versterkt vanaf 11 maart het notariaat ondernemingsrecht. Voor zijn overstap naar Lexence was Mos kandidaat-notaris bij Loyens & Loeff.

Met ingang van 1 maart is Irene Luijt-Visser (36) als advocaat in dienst getreden bij Marxman Advocaten en versterkt de sectie Arbeid & Organisatie. Naast procesbijstand en juridische advisering en dienstverlening op arbeidsrechtelijk gebied, houdt zij zich binnen Marxman bezig met het algemeen contractenrecht. Voor haar overstap was Luijt-Visser werkzaam bij Van Dalsum Advocaten.

Jaap de Bruijn heeft zich als advocaat verbonden aan het Eindhovense Maes Staudt Advocaten. Hij was partner ondernemingsrecht (fusies en overnames) bij Holland Van Gijzen.

De sectie arbeidsrecht van Ten Holter Noordam advocaten is uitgebreid met Sylvia Witkamp en Pascal Kruit, beiden afkomstig van  SorensenWeijers&Ko. Witkamp is al ruim dertig jaar werkzaam als arbeidsrechtadvocaat. Kruit is in 2011 tot de balie toegetreden, na te zijn gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Evelien van Kesbeke (26) is als advocaat-medewerker in dienst getreden bij Ditisrecht advocaten. Zij is werkzaam op de kantoorlocaties Terneuzen en Breda, in met name de secties Arbeid en Letsel.

Het Wassenaarse notariskantoor Geurts en Partners heeft kandidaat-notaris Halbert Huitema (31) per 1 februari aangesteld als specialist ondernemingsrecht.

Per 1 februari is Jurian Langer benoemd als bijzonder hoogleraar ‘Europees recht en de Nederlandse rechtsorde’ aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG. De leerstoel is namens de Stichting ‘Bevordering Europees en economisch recht’ en is ondergebracht bij de afdeling Bedrijfsrecht en Europees recht.

Anne Meuwese is met ingang van 1 maart benoemd tot hoogleraar European and Comparative Public Law bij Tilburg Law School.

Tilburg University heeft Jurgen de Poorter met ingang van 1 maart benoemd tot (deeltijd) hoogleraar bestuurs(proces)recht, in het bijzonder met betrekking tot rechtsvorming in de democratische rechtstaat.

Jacques Sluysmans is per 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar Onteigeningsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Maarten Feteris is voorgedragen als vice-president van de Hoge Raad. Ook is Loek van Kalmpthout voorgedragen als raadsheer. Feteris zal de vacature vervullen die is ontstaan door het verwachte terugtreden van Jaap van den Berge per 1 april.

Per 1 maart is Titia Deurvorst aangesteld als adviseur binnen de praktijk intellectueel eigendom van Eversheds Faasen.

Jorgo Tsiris (36) is per 1 maart werkzaam als partner bij advocatenkantoor Steins Bisschop & Schepel. Hij is afkomstig van Allen & Overy.

Rik Balk (28) is per 11 februari toegetreden tot de intellectuele eigendomsrechtpraktijk van Bergh Stoop & Sanders Advocaten. Voor zijn overstap was hij als advocaat verbonden aan de Amsterdamse vestiging van Greenberg Traurig.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven