Carrièrewisselingen bij Cox Ten Bruggencate Advocaten, Metz Advocaten, FG Lawyers

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Per 1 april a.s. sluit Jan ter Meer zich aan bij Cox Ten Bruggencate Advocaten te Amsterdam. Hij komt over van Boekel De Nerée, waar hij vele jaren leiding gaf aan de sectie Verzekeringsrecht en managing partner was.
Jan ter Meer is gespecialiseerd op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Zijn praktijk richt zich met name op D&O- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering, waarbij hij verschillende high profile zaken onder zijn hoede heeft.

De Metz Advocaten heeft per 1 maart 2015 Otto Nunnikhoven benoemd tot partner. Otto is advocaat sinds 1999. Hij is gespecialiseerd op het gebied van fusies en overnames en private equity. Otto combineert zijn expertise op het gebied van het ondernemingsrecht met een bijzondere interesse en kennis op het gebied van Life Sciences en Communications. Otto staat met regelmaat technologisch vooruitstrevende bedrijven bij, zowel tijdens financieringsfases als bij exits en overnames.

Per 1 maart 2015 is Anne Hakvoort als partner toegetreden tot FG Lawyers. Anne specialiseert zich in financieel, toezicht en effectenrecht en heeft een bijzondere interesse in alternatieve financieringsvormen. Anne heeft ruime ervaring in verschillende typen financiële transacties, waaronder kapitaalmarkttransacties, kredietfaciliteiten, complexe transacties in financiële producten en financiële herstructureringen. Op regelmatige basis adviseert Anne over onderwerpen die geraakt worden door het financieel toezichtrecht, zoals het aanbieden van consumentenkrediet, aantrekken van opvorderbare gelden en zowel individueel als collectief vermogensbeheer.

Höcker Advocaten in Amsterdam heeft Matthijs Brons benoemd tot partner. Matthijs versterkt sinds 1 maart 2015 de transactiepraktijk. Matthijs Brons is een ervaren advocaat gespecialiseerd in transacties. Hij onderhandelt en adviseert over commerciële contracten, joint ventures, managementbuy-outs, doorstarts, participaties en aandeelhoudersovereenkomsten en begeleidt fusies en overnames. Daarnaast procedeert Matthijs over een breed scala aan ondernemingsrechtelijke en civielrechtelijke geschillen. Ook begeleidt Matthijs regelmatig startende ondernemingen.

Per 1 maart 2015 werkt Jos Gielen als advocaat-medewerker bij het mededingingsrechtkantoor Maverick Advocaten NV. Jos Gielen was hiervoor werkzaam bij Boekel De Nerée en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Jos heeft ervaring met alle aspecten van het mededingingsrecht. Hij is bovendien gespecialiseerd in gereguleerde markten, in het bijzonder de energiesector.

Per 1 maart 2015 is Jan Dingemans (50) toegetreden als partner bij Holla Advocaten. Zijn komst betekent een verdere versterking van de expertises Vastgoed en Financieringen, Zekerheden en Insolventie van Holla Advocaten, dat kantoren heeft in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

Maaike Theunis LLM (29), sinds 2 jaar verbonden aan Gommer & Partners Pensioen Advocaten als juridisch medewerkster, is op 27 februari jl. beëdigd als advocaat. Zij studeerde Sociaal Recht en Sociale Politiek aan de Universiteit van Tilburg, met onder andere Pensioenrecht als onderdeel van haar afstudeerprogramma. Verder is mr. Kevin Verstappen (27) per 1 februari jl. gestart als juridisch medewerker.

Advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne verankert zijn positie in de Caribische markt voor IP, Communication & Technology met de komst van senior advocaat Steffen Hagen. Steffen leidt het intra-insulaire team dat verder bestaat uit de ervaren Miriam den Boogert en of counsel Carine Jänsch. Naast deze drie specialisten, zijn diverse advocaten en medewerkers betrokken in de brede proces-, registratie- en transactiepraktijk.

Merienke Zwaan-Stroband is per 1 februari 2015 toegetreden als partner van Delissen Martens advocaten belastingadviseurs mediation. Merienke is vanaf 2000 advocaat en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Sinds 2006 is zij verbonden aan Delissen Martens.

Olav Haazen is per 2 februari werkzaam als partner bij Amerikaanse litigationkantoor Grant & Eisenhofer P.A. in New York, waar hij zich toelegt op internationale financiële fraude- en mededingingszaken. Haazen is tevens als bijzonder hoogleraar Comparative Civil Procedure verbonden aan de Universiteit Leiden.

Advocatenkantoor Clifford Chance heeft Bas Boris Visser benoemd tot “Global Head of Innovation & Business Change”. Het betreft een nieuw gecreëerde rol die onderdeel is van de nieuwe strategie die onlangs door de organisatie, gevestigd in 26 landen, is aangekondigd.

Maurits Bos is met ingang van 1 februari 2015 verbonden aan Benvalor. Maurits is advocaat sinds 2007 en heeft ruime ervaring met onder andere business (re)structuring, het begeleiden van investeringen, ander M&A werk en meer algemeen commercieel contractenwerk.

Op 1 februari heeft Erik Luijendijk de overstap gemaakt naar Ad Advocaten in Amsterdam. “De afgelopen vijf jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij KBS Advocaten, op hoofdzakelijk civiel terrein. Bij Ad Advocate kantoor heb ik de mogelijkheid – naast civiele zaken – meer strafzaken te behandelen.”

Per 1 januari 2015 is Sashil Durve werkzaam bij Deloitte Legal als Practice Leader Employment & Pensions. Durve was hiervoor werkzaam bij De Clercq en Allen & Overy.

Per 1 januari 2015 is mr. Claudia Zwetsloot benoemd als partner bij Eldermans|Geerts. Claudia heeft als advocaat ruime ervaring – onder meer opgedaan bij Van Doorne – binnen de zorgsector, zowel voor de eerste en tweedelijns zorgverleners als zorginstellingen. Haar expertise strekt zich uit tot het ondernemingsrecht en het verbintenissenrecht. Zij staat bekend om haar pragmatische oplossingen en haar toegewijde aanpak.

Hesselink De Bel Advocaten is sinds januari 2015 nieuw op de markt en is gespecialiseerd in commerciële contracten en ondernemingsrecht (o.a. M&A). Oprichters Colette de Bel (39) en Ingeborg Hesselink (38) hebben beiden jarenlange ervaring in zowel de topadvocatuur als in het internationale bedrijfsleven. Colette de Bel heeft tot voor kort als General Counsel Europe voor zuivelproducent Fonterra gewerkt en Ingeborg Hesselink is afkomstig van retailer Ahold waar zij leiding gaf aan een team van 6 juristen. Beiden hebben daarvoor geruime tijd als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek gewerkt in Amsterdam, Den Haag, Londen en New York. Zij specialiseren zich in commerciële contracten en fusies en overnames.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven