Carrièrewisselingen bij De Brauw Blackstone Westbroek, Blenheim Advocaten, AKD

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Karin SixmaPer 13 augustus is Karin Sixma overgestapt naar De Brauw Blackstone Westbroek. Zij is senior associate bij de Corporate Recovery & Insolvency-praktijk van het kantoor en zal zich voornamelijk richten op grensoverschrijdende herstructureringen en insolventierechtelijke zaken.

Sandra de BruijnSandra de Bruijn is per 15 augustus aangetreden als kantoordirecteur bij Blenheim Advocaten in Amsterdam. Zij neemt zitting in het dagelijks bestuur van het bedrijf en wordt verantwoordelijk voor interne, externe en strategische componenten die de kwaliteit van dienstverlening, klantgerichtheid en professionaliteit verder optimaliseren.

Op 7 augustus is Ines van Dijk beëdigd tot toegevoegd notaris bij Boekel De Nerée NV. In die functie is zij volledig bevoegd zelf notariële akten te ondertekenen en alle andere notariële ambtshandelingen te verrichten. Van Dijk richt zich zowel op de notariële kant van het ondernemingsrecht als op commercieel onroerend goed.

Willem BongaertsPer 1 augustus is Willem Bongaerts als partner toegetreden binnen de internationale Tax Group bij het Nederlandse kantoor van Bird & Bird. Tot voor kort was Bongaerts werkzaam bij Loyens & Loeff. Met meer dan veertien jaar ervaring heeft hij zich gespecialiseerd in het internationale fiscale recht en adviseert Europese en Amerikaanse multinationals op het gebied van grensoverschrijdende transacties, reorganisaties alsmede fusies en overnames.

Irene de Boer (27) is per 1 juni in dienst getreden bij Koch & Van den Heuvel Advocaten in de sectie arbeidsrecht. Zij was werkzaam bij AKD Advocaten.

Maxim Laumen is gestopt met zijn kantoor Laumen Advocaten en heeft zich als partner aangesloten bij het internationale kantoor Brada.

Philippine Beerman heeft zich per 1 juli aangesloten als partner bij het Rotterdamse kantoor hoek Advocatuur. Beerman is afkomstig van Kernkamp advocaten, waar zij zich specialiseerde in het internationale handelsrecht. Onder haar cliënten zijn handelshuizen, verzekeraars en logistieke dienstverleners.

Advocatenkantoor NautaDutilh heeft Sophie Jacmain (44) en Nicolas de Crombrugghe (39) begin mei gepromoveerd tot partner in het kantoor Brussel. Jaco Belder (39), Romain Sabatier (38) en Vincent Wellens (36) zijn benoemd tot associate partner.

Rector magnificus Bas Kortmann treedt op 17 oktober als zodanig terug uit het rectoraat van de Radboud Universiteit.

Herman Bolhaar is herbenoemd tot voorzitter van het College van procureurs-generaal, voor een periode van drie jaar. Bolhaar (58) is sinds 1 juni 2011 voorzitter van het College van procureurs-generaal.

Kees den Blanken (45) is per 1 juni als senior pensioenjurist-partner toegetreden tot Sprenkels & Verschuren in Amsterdam. Daarvoor was hij werkzaam bij Towers Watson.

Maarten Feteris (54) wordt per 1 november president van de Hoge Raad der Nederlanden. Hij volgt Geert Corstens op.

Marinke BonnierAKD heeft per 1 mei kandidaat-notaris Marinke Bonnier aangetrokken voor de vakgroep Ondernemingsrecht in Eindhoven, waar zij verantwoordelijk is voor de notariële ondernemingsrechtpraktijk.

Marije Bedaux is sinds 1 juli werkzaam als loopbaanadviseur rechtsgeleerdheid bij de Universiteit Leiden. Voor haar overstap was zij partner bij Voxius.

Marieke van HooijdonkDe World Council van de International Chamber of Commerce (ICC) heeft Marieke van Hooijdonk per 1 juli benoemd tot plaatsvervangend lid van het ICC Hof van Arbitrage in Parijs. Van Hooijdonk is sinds 2003 partner bij Allen & Overy. Ze is gespecialiseerd in internationale arbitrages en commercial en corporate litigation. Van Hooijdonk zal haar functie bij het Hof gaan vervullen samen met het zittend lid Marnix Leijten (De BrauwBlackstoneWestbroek).

De advocatentak van Certa Legal heeft per 1 juni haar team uitgebreid met advocaat/fiscalist Simone Rutgers en Intellectueel Eigendomsspecialist Carja Mastenbroek. Rutgers was fiscalist bij respectievelijk Greenberg Traurig en Houthoff Buruma en krijgt nu een essentiële rol in de verdere uitbouw van de fiscale tak binnen Certa Legal Advocaten. Mastenbroek heeft zich per 1 juni aangesloten als senior medewerker en krijgt een belangrijke rol in de verdere uitbouw van de IE praktijk.

Na een aantal jaar succesvol en met plezier leiding te hebben gegeven aan de strafrechtsectie van Spigt Litigators, heeft Willem Koops besloten zich met zijn team aan te sluiten bij De Bont Advocaten in Amsterdam. Dit niche kantoor, dat zich richt op fiscale procesvoering en FIOD-zaken, past uitstekend bij de white collar crime praktijk die Koops en zijn team in de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

Vastgoed advocaat Frenk Huisman is per 1 juli overgestapt naar Baker & McKenzie Amsterdam. Hij zal de vastgoedpraktijk versterken en samen met Cynthia de Witt Wijnen verder uitbouwen. Hiervoor was Frenk Huisman werkzaam als partner vastgoed bij Simmons & Simmons.

Maarten Hoelen is per 1 juli tot partner benoemd binnen de fiscale praktijk van Baker & Mckenzie. Sinds 2006 is Hoelen verbonden aan het kantoor. Hoelen begeleidt zowel Nederlandse als buitenlandse (multinationale) ondernemingen en hun aandeelhouders inzake kwesties met betrekking tot vennootschapsbelasting en fiscale geschillenbeslechting in combinatie met ondernemingsrecht. Daarnaast is hij expert op het gebied van de innovatiebox en begeleidt hij veel innovatieve bedrijven bij hun mondiale uitbreiding.

Simone HoogeveenPer 1 juli is Simone Hoogeveen (41) toegetreden als partner bij advocatenkantoor Van Doorne. Hoogeveen is werkzaam bij Van Doorne in de Proces- en Verzekeringsrechtpraktijk. Zij is gespecialiseerd in aansprakelijkheid van accountants en fiscalisten en staat accountants(organisaties) bij die tuchtrechtelijk of civielrechtelijk (dreigen te) worden aangesproken. Daarnaast heeft Hoogeveen ruime ervaring op het gebied van complexe (internationale) aansprakelijkheidsprocedures.

Per 1 juli zijn Miranda van Eeden-van Harskamp en Ineke van Meines toegetreden tot de maatschap van La Gro Advocaten. Jan Spanjaard is benoemd tot legal partner. De nieuwe partners zijn benoemd op 4 juli tijdens de beleidsbijeenkomst van de maatschap te Oostende, België.

Anna ZwalveAnna Zwalve treedt als counsel toe tot de Banking & Finance praktijk van Jones Day in Amsterdam. Zij komt over van NautaDutilh waar ze tien jaar werkzaam was in hetzelfde vakgebied. Gedurende die periode was zij ook een jaar werkzaam bij Rabobank Nederland als gedetacheerde. Daar was ze onder andere betrokken bij nationale en internationale projecten, overnames en financieringen.

Tilburg University heeft Matthijs Nelemans met ingang van 1 juni benoemd tot hoogleraar financieel strafrecht bij het departement strafrecht van Tilburg Law School.

Michiel Odink (37) is per 1 juni aangesteld als managing partner van advocatenkantoor Osborne Clarke in Amsterdam. Samen met founding partners Jeroen Bedaux (voormalig Baker & McKenzie), Jeroen Lub (Norton Rose Fulbright) en Jorgo Tsiris (Steins Bisschop & Schepel), is hij verantwoordelijk voor de lancering van de diensten van Osborne Clarke in Nederland.

Catrien BijleveldCatrien Bijleveld is per 15 augustus aangetreden als directeur van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR), een van de onderzoeksinstituten van NWO dat wetenschappelijk onderzoek financiert. Bijleveld is hoogleraar onderzoeksmethoden in de criminologie aan de VU, jurist en als senior onderzoeker verbonden aan het NSCR. Bijleveld volgt professor Gerben Bruinsma op, die als senior onderzoeker verbonden blijft aan het instituut.

Het bestuur van Van Diepen Van der Kroef Advocaten bestaat per begin juni uit Reyn Snouckaert van Schauburg (voorzitter, herbenoemd), Jacques de Wit, Sander Hartog en Dirk Krab (cfo).

J. Th. Drop (50), Erik van Heijningen (52) en Erik Minderhoud (55) worden staatsraad in de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De startdata voor de heren zijn achtereenvolgens 1 augustus, 1 september en 1 oktober.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven