Carrièrewisselingen bij De Vos & Partners Advocaten, Boontje Advocaten, Dirkzwager

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Sander PetitPer 1 oktober 2015 is Sander Petit als advocaat werkzaam bij De Vos & Partners Advocaten te Amsterdam. Hij zal zich daar in het team van muziekrechtspecialist Margriet Koedooder onder meer richten op het verder uitbouwen van zijn werkzaamheden voor de dance-industrie. Hiervoor was Sander Petit werkzaam bij Solon Advocaten in Den Haag.

Danny VestersDanny Vesters heeft zich per 1 oktober 2015 aangesloten bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht in Amsterdam. Danny is circa tien jaar werkzaam in de arbeidsrechtpraktijk, waarvan de afgelopen vijf jaar als advocaat bij Dirkzwager Advocaten & Notarissen. Danny heeft onder meer ruime proces- en advieservaring op het gebied van collectief en individueel ontslagrecht en heeft een bijzondere belangstelling voor internationale arbeidsverhoudingen, flexibele arbeidsrelaties en reorganisaties.

Per 1 oktober voegt Dirkzwager advocaten & notarissen het rechtsgebied Financieel Recht toe aan haar dienstverlening. Voor de uitrol van dit specialisme is Chantal van den Borne-Verheijen aangetrokken. Zij zal zich per 1 oktober aansluiten als Associate Partner bij Dirkzwager. Met deze stap komt Dirkzwager aan de wens van haar cliënten tegemoet om hen ook hierin bij te kunnen staan en te adviseren.

Het nieuwe Amersfoorts advocatenkantoor Spirit Advocaten is vanaf 1 oktober aanspreekpunt voor alle juridische vragen voor ondernemingen en zorginstellingen, zowel nationaal als internationaal. Het team van Spirit Advocaten denkt mee in praktische oplossingen die inspelen op de (veranderende) behoefte van de ondernemende cliënt. Drijvende krachten achter het nieuwe kantoor zijn mr. Raimond Dufour en mr. Aniek Gielen, beiden voorheen werkzaam bij Vlaskamp Advocaten.

Deloitte Legal is per september flink uitgebreid. De IP/IT&Commercial sectie is versterkt met Peter Kits, Chantal Bakermans en Marloes Dankert. Het M&A team is in september versterkt met Gert-Jan van Dalen (director).

Sascha StavenuiterHalf augustus is Sascha Stavenuiter (34) als advocaat bestuursrecht bij Fort Advocaten in Amsterdam in dienst getreden. Zij wordt medeverantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van Fort op het gebied van bestuurs- en omgevingsrecht. Stavenuiter komt van Stijl Advocaten.

Martin Brink (Van Benthem & Keulen) is opgenomen in het CEDR Global Mediator Panel. Hij is de enige Nederlandse mediator die deel uitmaakt van het wereldwijde panel van 150 mediators van het in Londen gevestigde Centre for Effective Dispute Resolution.

Quirine des Tombe is sinds 15 juli advocaat-medewerker bij Ovidius Law in Amsterdam. Ze specialiseert zich in het contracten- en ondernemingsrecht.

Half augustus is Christel Kammers (39) in dienst getreden bij Ceres Legal in Breda als legal associate. Zij wordt verantwoordelijk voor de afwikkeling van volledige debiteurenportefeuilles van financiële instellingen.

Arno VoermanPer 1 september is Arno Voerman (43) toegetreden als partner bij advocatenkantoor Van Doorne. Hij is sinds 2002 advocaat bij Van Doorne en is gespecialiseerd in financieel recht.

Advocaat Sanne van Ruitenbeek (33) is sinds 1 september partner bij het Amsterdamse Pallas Advocaten. Zij werkt vanaf de start in 2008 bij het kantoor.

EY heeft per 1 september Steven Verschuur tot partner benoemd. Hij zal de EU State Aid, Competition & Trade Law-praktijk van EY gaan aansturen. Verschuur zal vanuit Brussel gaan werken. Hij komt van Clifford Chance Amsterdam.

Maarten VesteringPer 1 september is Maarten Vestering als advocaat-partner toegetreden tot het Amsterdamse arbeidsrechtkantoor Shearwaters. Hij komt van Baker & McKenzie. Shearwaters adviseert financiële instellingen, multinationals en hoger kader management op het snijvlak tussen arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Vanaf 1 september versterkt Stephanie Versteegen als legal associate het team van Liesker Legal in Breda. Zij werkte eerder bij CMS Derks Star Busmann en Klépierre Management Nederland.

Advocatenkantoor Corten De Geer heeft zijn werkzaamheden op het gebied van huurrecht per 1 september uitgebreid. Twee gespecialiseerde huurrechtadvocaten hebben zich per 1 september aangesloten bij het Amsterdamse kantoor. Het gaat om Bas van Overeem, voorheen managing partner van Pot Jonker Advocaten, en Maaike Cohen, afkomstig van Bosselaar Strengers Advocaten.

Per 1 september is Pieter Verrest benoemd tot hoogleraar Strafrecht en Strafprocesrecht, in het bijzonder Europees en Internationaal Strafrecht, aan Erasmus School of Law (EUR). Hij blijft daarnaast werkzaam als raadadviseur bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft Anka Ernes per 1 september benoemd tot hoogleraar Dogmatiek privaatrecht.

Maikel Snoeks is per 1 september werkzaam bij Marxman Advocaten in Amersfoort, in de sectie Ondernemingen.

Joost Möhlmann versterkt sinds september het Banking & Finance team van Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat. Hij was senior medewerker bij BarentsKrans.

Erik CornelissenErik Cornelissen is sinds juli partner bij DeWaardSinke Advocaten in Amsterdam. Na ruim tien jaar in de media en internetindustrie, is hij terug in de advocatuur. Cornelissen is actief op het gebied van fusies en overnames, financieringen, private equity, corporate governance en het begeleiden van start-ups.

John Lucas is per 1 september hoofdofficier van justitie bij het Arrondissementsparket Oost-Nederland.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven