Carrierèwisselingen bij Greenberg Traurig, Van Iersel Luchtman N.V.

Delen:

Vandaag een combinatie van binnengekomen carrierèwisselingen en een overzicht van wisselingen en benoemingen die vermeld staan in het nieuwe nummer van Mr. Magazine dat aanstaande vrijdag verschijnt.

Al na één jaar breidt Hanssen Spronk Familierecht te Utrecht uit: per 1 februari 2010 is ook Diny Louwen aan het kantoor verbonden. Evenals Anki Spronk en Monique Hanssen heeft zij jarenlange ervaring op het gebied van personen- en familierecht. Naast procesondersteuning en mediation bieden zij ook de mogelijkheid van collaborative divorce.

Danny Busch is met ingang van 1 februari jl. benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Financieel Recht. Het betreft een leeropdracht op persoonlijke titel voor twee jaren met een omvang van een dag per week. De leerstoel is ingesteld door CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs), verbonden aan de Radboud Universiteit.

Busch werkte van 1998 tot 2002 als docent/onderzoeker aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht in Utrecht en verbleef voor zijn promotieonderzoek in Oxford en Hamburg. In 2002 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift Middellijke vertegenwoordiging in het Europese contractenrecht. Hij blijft als advocaat werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek NV te Amsterdam, met als aandachtsgebieden: bank- en effectenrecht en vermogensrecht.

Van Iersel Luchtman N.V. heeft Renate Kerkhof en Karin Huisman per 1 januari 2010 benoemd als partner.

Kerkhof is specialist arbeidsrecht en ondernemingsrecht en beschikt over bijzondere kennis van de activiteiten van ondernemers in de financiële dienstverlening, zoals assurantietussenpersonen.

Huisman is specialist vastgoedrecht en behandelt met name zaken op het gebied van het ruimtelijk ordeningsrecht, milieurecht en huurrecht. Zij adviseert aannemers en projectontwikkelaars, maar staat ook overheden bij in (bestuursrechtelijke) procedures.

Jako van Hees, Nico Tollenaar en Lucas Kortmann zijn per 1 januari van start gegaan met een eigen advocatenkantoor: RESOR. RESOR legt zich toe op het (internationale) ondernemings- en insolventierecht met een focus op de juridische vraagstukken die zich voordoen bij financiele problemen. Van Hees en Kortmann zijn beiden afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek, Tollenaar komt van Houthoff Buruma. Sijmen de Ranitz en Michael Veder zijn als vaste adviseurs aan het kantoor verbonden. Beiden zijn afkomstig van De Brauw. In verschillende internationale advocatenrankings worden alle betrokkenen aangeduid als topspecialisten op hun vakgebied.

Met ingang van 1 februari 2010 is A.G.M. Zander de nieuwe voorzitter van de sector handelsrecht van het Gerechtshof ´s-Gravenhage. Zander is daarmee toegetreden tot het bestuur van het gerechtshof. Hij is tevens benoemd tot vice-president in het hof. Zander was tot aan zijn benoeming bij het Haagse hof voorzitter van de sector bestuursrecht bij de Rechtbank Breda.

Betteke Boogaard-Derix (60) wordt per 1 maart voorzitter van het bestuur van het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch. Boogaard-Derix is sinds 2002 president van de rechtbank in Roermond. Daarvoor was zij bij dezelfde rechtbank negen jaar vice-president en sectorvoorzitter.

Per 4 januari heeft Nicole van Smaalen zich verbonden aan Greenberg Traurig. Van Smaalen was sinds 2001 als notaris in Rotterdam werkzaam. Zij houdt zich in haar praktijk voornamelijk bezig met het internationale ondernemingsrecht.

Per 1 januari 2010 is Lawrence van Woensel toegetreden tot de maatschap van Bogaerts & Groenen advocaten. Van Woensel is sinds 1997 actief als advocaat en heeft zich gespecialiseerd in insolventierecht en arbeidsrecht.

De Amsterdamse advocaat en fiscalist Albert Jan van Soelen (44) is een nichekantoor gestart op het terrein van het ondernemingsrecht en belastingrecht: Neleos Legal Services. Hij was betrokken bij de oprichting van Spigthoff, waar hij negen jaar compagnon was.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven