Carrièrewisselingen bij La Gro Advocaten, Holland Van Gijzen, De Bont Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Rob de BruinPer 1 januari is Rob de Bruin toegetreden tot het dagelijks bestuur van La Gro Advocaten. Hij is verantwoordelijk voor het taakgebied financiën en fungeert tevens als bestuursvoorzitter. De Bruin heeft daarnaast een praktijk op het gebied van arbeids-, ondernemings- en insolventierecht en houdt kantoor in Gouda.

Michiel van Eersel is sinds 1 januari als advocaat verbonden aan Holland Van Gijzen advocaten & notarissen te Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in financieel recht en richt zich bij HVG op dienstverlening aan cliënten in de financiële sector, waaronder beleggingsinstellingen, banken en trustkantoren. Van Eersel was hiervoor onder meer werkzaam bij De Brauw en Spigt Litigators.
Sinds 1 januari is Pauline Bakker als medewerker verbonden aan de Amsterdamse vestiging van Holland van Gijzen. Zij is gespecialiseerd in pensioenrecht en richt zich bij HVG op het adviseren van en procederen voor pensioenuitvoerders en werkgevers. Zij was hiervoor onder meer werkzaam bij SNS Reaal/Zwitserleven en Towers Watson.

Arnaud Booij (40) heeft zich per 1 januari als partner aangesloten bij De Bont Advocaten in Amsterdam. Hij was eerder werkzaam bij Spigt Litigators.

Ruben Elkerbout is per 1 januari benoemd als counsel binnen de mededingingspraktijk van Stek Advocaten in Amsterdam. Hij is specialist op het gebied van Nederlands en Europees mededingingsrecht.

Per 1 januari is Willem Bosma benoemd tot partner bij Van Der Feltz advocaten in Den Haag.

Bert van MieghemBert van Mieghem, advocaat bij het Rotterdamse kantoor Wybenga advocaten, is per 1 januari toegetreden tot de maatschap.

Per 1 januari is Maartje van Asten (35) vennoot geworden bij Van der Steenhoven advocaten in Amsterdam.

Per 1 januari is Pieter Schütte (35) benoemd tot partner in de financial markets group van advocatenkantoor Stibbe.

Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat heeft per januari zijn expertise verder uitgebreid. Frank Mulder, Frederike Linssen en Jolien van den Burg zijn toegetreden tot het kantoor.

Suzanne Kampijon is in januari in dienst getreden als senior associate bij Norton Rose Fulbright. Als specialist in het arbeids- en pensioenrecht zal zij het arbeidsrechtteam versterken. Zij was voor haar overstap tien jaar werkzaam bij Allen & Overy. Zie ook pagina xx.

Per 1 januari heeft KBS Advocaten in Utrecht twee nieuwe aandeelhouders benoemd.
Jurriaan VerduijnJurriaan Verduijn is gespecialiseerd in vennootschaps- en ondernemingsrecht en (publiek) gezondheidsrecht.
Niels van den BurgNiels van den Burg is gespecialiseerd in contractenrecht, mededingingsrecht en vastgoedrecht. Beiden houden zich vooral bezig met het adviseren en procederen ten behoeve van ondernemingen in de gezondheidszorg. Zij zullen mede leiding geven aan het verder uitbouwen van de bestaande praktijk van KBS Advocaten op dit gebied.

Advocaat Michiel Martin (38) is per 1 januari benoemd tot bestuursvoorzitter van advocaten- en notarissenkantoor BarentsKrans. Hij volgt daar William Schonewille op.

Frederique van den Broek is per 1 januari als kandidaat-notaris begonnen bij Holdinga Matthijssen Kraak in Amsterdam. Zij is afkomstig van Stibbe.

Mirthe RutgersPer februari is Mirthe Rutgers als advocaat werkzaam bij Codex Mulder Advocaten in Amsterdam. Zij legt zich bij Codex Mulder toe op het gebied van internationaal handelsrecht, vervoerrecht, aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Dit voorjaar start zij de postdoctorale specialisatieopleiding Grotius vervoerrecht. 

Per 1 januari heeft Bart Zandbergen zich aangesloten als partner ondernemings-, contracten en fiscaal recht bij Griph law & tax in Amsterdam.

Kandidaat-notaris Ernst ter Braak is als partner toegetreden tot de internationale ondernemingsrechtelijke transactie- en adviespraktijk van TeekensKarstens advocaten notarissen.

John van BaarenMet ingang van 1 januari is advocaat John van Baaren (48), werkzaam bij Koch & Van den Heuvel Advocaten in Breda. Van Baaren, voorheen partner en medeoprichter van Ploum Lodder Princen in Rotterdam, is werkzaam in de vastgoedgerelateerde (bedrijfsruimtehuurrecht) en ondernemingsrechtelijke praktijk.

Nathalie BerenschotNathalie Berenschot is toegetreden tot het team van BRICKS Advocaten in Amsterdam. Zij heeft vele jaren ervaring op het gebied van vastgoedrecht en zal zich bij BRICKS vooral toeleggen op het huurrecht voor winkelruimte. Berenschot is afkomstig van PHAROS Advocaten.

In de algemene vergadering van aandeelhouders van NautaDutilh zijn Barbara Rumora-Scheltema (48) en Sjoerd Meijer (46) benoemd tot partner.

Arjan van Oosten (44) is per 1 januari als partner verbonden aan Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs in Utrecht. Van Oosten is afkomstig van Crop belastingadviseurs.

Herman WamelinkFinancieringsadvocaat Herman Wamelink stapt per 1 maart over naar Stek Advocaten. Wamelink treedt op voor banken en kredietnemers en heeft ruime ervaring in cross-border transacties. Hij zal de financieringspraktijk van Stek verder uitbouwen met als aandachtsgebieden acquisitiefinancieringen en algemene bedrijfsfinancieringen, zekerheden en insolventie. Wamelink komt  als partner van Norton Rose Fulbright en werkte eerder  bij Allen & Overy en ABN AMRO Bank.

Per 15 januari is Max van Verschuer overgestapt van Freshfields Bruckhaus Deringer naar Baker & McKenzie (als advocaat/ senior associate), waar hij werkzaam is in de praktijkgroep Corporate. Van Verschuer is gespecialiseerd in (grensoverschrijdende) M&A, private equity en joint ventures. Hij heeft een speciale focus op, en affiniteit met telecom, media en technologietransacties.

Advocaten- en notarissenkantoor Heussen uit Amsterdam is uitgebreid met de kandidaat-notarissen Randa Shady en Laura Hendriks en advocaat-medewerkster Carling Yip. Shady en Hendriks zijn verbonden aan de sectie Corporate. Zij zijn werkzaam in zowel de nationale als internationale ondernemingsrechtpraktijk, waarbij zij zich onder meer bezighouden met het opzetten van juridische structuren. Yip maakt deel uit Banking & Finance afdeling. Zij zal haar dagelijkse praktijk richten op de advisering over en implementatie van Nederlandse en Europese toezichtwetgeving voor de bancaire sector, beleggingsinstellingen en andere onder toezicht staande instellingen.

Henri de Waele is met ingang van 1 december benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Internationaal en Europees recht. De Waele was reeds als universitair hoofddocent verbonden aan de rechtenfaculteit.

Natalja Stommels (44) is per 1 januari vennoot geworden bij Van den Wildenberg & Van Halder Advocaten te Nijmegen. Zij begon haar carrière op dit kantoor in 1998 en is gespecialiseerd in arbeidsrecht en huurrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven