Carrièrewisselingen bij Lexence, Clifford Chance, BANNING

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die op de webredactie zijn binnengekomen.

Mathijs van Doormalen en Frank ter Huurne zijn per 1 januari 2012 benoemd tot partner bij Lexence. Mathijs is benoemd binnen het team transacties en Frank binnen het team arbeidsrecht.
Van Doormalen (1979) maakt sinds 2003 als advocaat deel uit van de sectie ondernemingsrecht van Lexence. Mathijs heeft uitgebreide ervaring in Nederlandse en buitenlandse fusies, overnames en herstructureringen, private equity en venture capital transacties voor grote en middelgrote ondernemingen. Binnen de transactiepraktijk heeft Mathijs een bijzondere specialisatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. In dat verband treedt Mathijs op voor diverse private equity fondsen en regionale investeringsfondsen die actief zijn binnen die specifieke investeringsfocus.
Ter Huurne (1977) is vanaf 2003 werkzaam als arbeidsrechtadvocaat. In die hoedanigheid procedeert en adviseert hij op alle belangrijke gebieden van het algemene arbeidsrecht (vooral individueel en collectief ontslagrecht). Frank is gespecialiseerd in (forensisch) onderzoek naar en de arbeidsrechtelijke gevolgen van fraude en het arbeidsrecht in de sport (sportrecht). Frank heeft uitgebreide proceservaring, zowel bij de ‘gewone’ rechter als arbitrale colleges. Zijn cliënten zijn (beursgenoteerde) ondernemingen en statutaire directeuren. In de sportwereld begeleidt Frank topsporters, voetbalclubs en sportbonden.

Clifford Chance verwelkomt Marian Scheele en Hans van Meerten in haar Funds & Investment Management groep.
Marian Scheele is één van de toonaangevende financieel toezichts- en beleggingsfondsadvocaten in Nederland en zal per 1 maart 2012 overstappen naar Clifford Chance. Zij is momenteel werkzaam bij Nauta Dutilh.
Hans van Meerten is één van de meest vooraanstaande specialisten op het gebied van de pensioenlichamenregelgeving in Europa. Hij was voorheen werkzaam bij het Minsterie van Financiën, onder andere als mede auteur van de PPI (premiepensioeninstelling) wetgeving. Hans is in 2004 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam in het Europees recht.

Na 14 jaar notariaat maakt Jan-Willem van der Velden op 1 maart 2012 de overstap als bedrijfsjurist naar B&S International B.V. B&S is een multinational met vestigingen in meer dan 10 landen wereldwijd met 1200 medewerkers die 6 continenten vertegenwoordigen en heeft een leidende positie in de internationale handel in luxe goederen en A-merk producten.

Mr Cora Hagendijk (38) is op 1 januari 2012 benoemd tot notaris bij mr M.J. Meijer c.s. notarissen te Amsterdam. De afgelopen acht jaar was zij kandidaat-notaris bij hetzelfde kantoor.
Zij heeft de praktijk overgenomen van de langstzittende notaris bij dit kantoor, mr Nollie van Berge, die op die datum afscheid nam van het vak dat zij 28 jaar uitoefende.

Per 1 januari 2012 heeft Brigitte Lhoest een zelfstandig bureau opgericht dat juridische professionals en particulieren adviseert in alle zaken van familierechtelijke en erfrechtelijke aard met een internationaal aspect. Doel is vereenvoudigen van de toepassing van het internationale huwelijksvermogens- en erfrecht in de civiele praktijk.

Ferdy de Wijs (37) is op 9 januari jl. gestart als belastingadviseur bij het fiscale boutique kantoor Arcagna Advocaten & Belastingadviseurs. Hij was hiervoor werkzaam voor RSM Niehe Lancée Kooij. Arcagna is een fiscaal boutique kantoor, dat zich richt op de nationale en internationale fiscale advisering van vermogende particulieren en bijbehorende familiebedrijven.

Per 1 januari is de maatschap van RWV Advocaten, bestaande uit Pim Sluiter, Hans Hinnen, Bob Heeren, Danny Lasschuit, Mark Aukema en Matthy van Paridon uitgebreid met Ronald Verheij en Frank Dekkers. Zowel Ronald als Frank werken al ruim 10 jaar bij RWV Advocaten en zijn hun advocatenloopbaan bij RWV gestart.

Ekelmans & Meijer Advocaten heeft Marie-Louise Nauta en Joost de Rooij, beiden afkomstig van andere advocatenkantoren in de regio, aangetrokken voor de sectie Vastgoed.

Onlangs is BANNING Advocaten versterkt door de komst van een nieuwe advocaat. Per 10 januari 2012 is mr. Niek Peters werkzaam voor BANNING op de sectie Ondernemingsrecht.
Niek Peters is gespecialiseerd in (internationale) arbitrage en internationaal privaatrecht. Hij is actief in de civiele procespraktijk en is associate professor aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij het vak ‘International Commercial Dispute Settlement Law’ verzorgt.

De heer mr. Alfred Hammerstein (Rotterdam, 1946) is met ingang van 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Geschilbeslechting.

Per 24 januari 2012 is de samenstelling van het bestuur van CMS Derks Star Busmann gewijzigd. Bestuursvoorzitter Dolf Segaar is voor vier jaar herbenoemd. Ook Bella van Erkelens, directeur HRM, en Marten Kroese, directeur Finance en IT, blijven deel uitmaken van het bestuur, dat zitting heeft tot en met 2016. Daarnaast is Reinout Slot benoemd tot bestuurslid. Segaar en Slot zullen tevens deel uitmaken van de Executive Committee van de Europese CMS-organisatie.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven