Carrièrewisselingen bij Nysingh, Stibbe, Kneppelhout & Korthals Advocaten

Delen:

De meeste wisselingen aan het begin van het jaar hadden we al vermeld. Toch nog enkele wisselingen en partner benoemingen bij o.a. Nysingh advocaten-notarissen, Stibbe en Kneppelhout & Korthals Advocaten.

Jeroen HollandJeroen Holland (35 jaar) is per 1 januari 2011 begonnen bij de sectie gezondheidszorg van Nysingh advocaten-notarissen. Jeroen was werkzaam bij NautaDutilh, eerst bij de sectie arbeidsrecht later bij de sectie Corporate/M&A. Hij heeft zich hoofdzakelijk bezig gehouden met fusies en overnames, maar was ook betrokken bij het opzetten van het sectorteam zorg van NautaDutilh. Jeroens affiniteit met en langdurige belangstelling voor de zorg bewogen hem tot de overstap naar de sectie gezondheidszorg van Nysingh.

Stibbe heeft met ingang van 1 januari 2011 Kirsten Berger (33) en Tim de Greve (35) benoemd tot partners. Berger is sinds 2002 werkzaam op het gebied van energierecht en maakt onderdeel uit van de Energy & Industry groep van Stibbe Amsterdam. Zij adviseert energiebedrijven en industriële ondernemingen over diverse aspecten in deze sectoren, zoals projecten (elektriciteitscentrales, windparken, LNG terminals, pijpleidingen etc.), financieringen en commerciële contracten. De Greve is specialist op het gebied van commercial litigation en het procesrecht. Hij is gespecialiseerd in het bijstaan van cliënten in lang lopende, complexe, geschillen, veelal met een aanzienlijk financieel belang. Onder meer stond hij verschillende grote ondernemingen bij in geschillen over frauderende (ex-) werknemers en bestuurders. Als advocaat houdt hij zich bezig met het vermogensrecht in brede zin, commercial litigation en het procesrecht.

Olaf van Haperen is per 17 januari 2011 tot partner-aandeelhouder bij Kneppelhout & Korthals Advocaten benoemd. Hij maakt de overstap van Lawton Advocaten naar het Rotterdamse kantoor Kneppelhout & Korthals. Van Haperen heeft een brede praktijk opgebouwd in het IE, Media en ICT recht en heeft daarnaast ruime ervaring in de internationale (Amerikaanse) rechtspraktijk. Hij werkt sinds 1995 als advocaat en specialiseerde zich al snel in het intellectuele eigendomsrecht en later in het ICT-recht.

Quinten Kroes is per 1 januari 2011 bij Brinkhof toegetreden als partner. Hij is afkomstig van Allen & Overy, waar hij counsel was. Kroes is sinds 1995 actief als advocaat in de telecommunicatie, media en technologie sectoren, en procedeert en adviseert bedrijven die juridische ondersteuning behoeven in dit specialistische rechtsgebied. Hij staat netwerkaanbieders en omroepen bij in zaken over telecom- en mediaregulering en adviseert uiteenlopende bedrijven over de naleving van de privacy regels.

Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance verwelkomt Steven Verschuur tot haar antitrust praktijk. Steven Verschuur (33) is gespecialiseerd in mededingingsrecht, staatssteun en aanbestedingsrecht en heeft tevens relevante werkervaring in de energie- en zorgsector.

Mark-Hendrik de VriesMark-Hendrik de Vries (37) is per 1 januari 2011 als partner verbonden aan Davids Advocaten te Amsterdam. Voorheen was Mark-Hendrik werkzaam bij Van Doorne en AKD. Mark-Hendrik is specialist op het gebied van insolventie- en procesrecht.

Lidia SchwabHR- en verandermanager Lidia Schwab is benoemd tot kantoordirecteur van Smithuijsen Winters & De Vries Advocaten. Schwab (44) maakt, samen met Mr. Frank Mulder en Mr. Dick Winters, ook onderdeel uit van het bestuur van het advocaten­kantoor, ofschoon zij geen advocaat is.

Berth Brouwer is per 1 januari 2011 toegetreden als partner/aandeelhouder bij Fort Advocaten N.V. te Amsterdam. Met zijn komst wordt de sectie Ondernemingsrecht van FORT verder versterkt en uitgebreid. Berth heeft een specifieke focus op het vennootschaps- en rechtspersonenrecht, ondernemingsrechtelijke procedures (Corporate Litigation) en commerciële geschillen. Met zijn komst wordt de sectie Ondernemingsrecht van FORT verder versterkt en uitgebreid. Berth heeft een specifieke focus op het vennootschaps- en rechtspersonenrecht, ondernemingsrechtelijke procedures (Corporate Litigation) en commerciële geschillen.

Kennedy Van der Laan versterkt de sectie onroerend goed- en bestuursrecht met de komst van Liesbeth Berkouwer. Berkouwer (39) treedt per 1 februari 2011 toe als associate partner van het Amsterdamse advocaten- en notariskantoor.

Marsja WierengaMarsja Wierenga is per 1 januari 2011 overgestapt naar Nexa Velo Advocaten. Wierenga was werkzaam bij de sectie Vastgoed van Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Utrecht. Met de komst van Wierenga versterkt Nexa Velo haar ondernemingsgerichte (vastgoedgerelateerde) praktijk. Haar ambitie om als leading advocaat het kantoor verder te ontwikkelen hebben haar tot de overstap bewogen.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven