Carrièrewisselingen bij Simmons & Simmons, Stibbe

Delen:

Deze week weer een uitgebreid overzicht van carrièrewisselingen en benoemingen bij Simmons & Simmons, Stibbe, BANNING Advocaten, Radboud Universiteit Nijmegen en de oprichting van arbeidsrechtkantoor Workx advocaten.

Simmons & Simmons heeft Rutger de Witt Wijnen aangetrokken als partner in de Financial Markets praktijkgroep in Amsterdam. Rutger begint op 1 september en is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek waar hij partner en hoofd van de energiepraktijk was. Rutger is gespecialiseerd in finance, cross-border leasing, klimaatverandering en financiering van CO2 emissierechten.
Daarnaast breidt Simmons & Simmons haar praktijkgroep Dispute Resolution uit met Diederik van Omme. Hij versterkt per 1 september 2011 de sectie strafrecht en treedt in dienst als Managing Associate. Diederik is in 2001 toegetreden tot de balie en heeft zich gespecialiseerd in strafrecht met een focus op fiscaal en economisch strafrecht. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in het vertegenwoordigen van nationale en internationale cliënten in strafrechtelijke onderzoeken naar ondermeer vermeende belastingfraude, corruptie, witwassen, faillissementsfraude en milieucriminaliteit. Daarnaast adviseert hij op het gebied van interne onderzoeken en compliance. Diederik heeft meerdere publicaties op zijn naam staan.

Prof. dr. mr. P.H.P.H.M.C. (Piet Hein) van Kempen is met ingang van 1 september 2011 benoemd tot hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van Kempen volgt prof. Buruma op als kernleerstoelhouder straf- en strafprocesrecht en als hoofd van de vaksectie Strafrecht, strafprocesrecht en criminologie. Van Kempen was reeds hoogleraar Straf- en strafprocesrecht en daarnaast ook hoogleraar Rechten van de mens.

Stibbe heeft Jonathan Gal met ingang van 15 augustus 2011 benoemd tot Counsel op de sectie huurrecht.

Sinds 1 augustus 2011 is Taufan Homan als senior medewerker werkzaam bij het Wetenschappelijk bureau van BANNING Advocaten. Hij is verbonden aan de Vakgroep Ondernemingsrecht van de Erasmus universiteit Rotterdam (EUR). Taufan heeft zich met name toegelegd op de Wet op het financieel toezicht (Wft) en adviseert op het gebied van markttoetreding, informatie- en meldingsplichten, zorgplichten alsook omtrent de compliance-, toezicht- en handhavingsvraagstukken. Daarnaast heeft hij expertise op het gebied van het consumentenkrediet en de (civielrechtelijke) prospectusaansprakelijkheid. 

Workx advocaten, gespecialiseerd in arbeidsrecht nieuwe stijl, heeft deze maand officieel de deuren van haar kantoor in Amsterdam geopend (www.workxadvocaten.nl). Workx advocaten bestaat uit een team van jonge en zeer ervaren arbeidsrechtadvocaten. Marnix Ritmeester (8 jaar NautaDutilh, 2,5 jaar Shell), Maaike de Jong (8,5 jaar NautaDutilh) en Jochem de Roos (6 jaar NautaDutilh).

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven