Carrièrewisselingen bij Wieringa Advocaten, Baker & McKenzie, Jones Day

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Mark Eising is per 1 augustus partner bij Wieringa Advocaten in Amsterdam. Eising maakt de overstap van zijn eigen kantoor Advocatenkantoor Eising, waar hij sinds 2010 werkzaam was. Eising is gespecialiseerd in vennootschaps- en ondernemingsrecht, en contractenrecht.

Baker & McKenzie heeft per 1 juli Mike Jansen benoemd tot nieuwe managing partner en voorzitter van het bestuur van kantoor Amsterdam. Deze rol vervulde hij al van 2007 tot en met 2010. Mike Jansen volgt Fred de Hosson op als managing partner.
Daarnaast is Frank Kroes is per 1 juli toegetreden tot het bestuur. Hij was al lid van het bestuur van 2010-2012. Kroes volgt Mirjam de Blécourt op die afscheid neemt als bestuurslid. Het nieuwe bestuur van Baker & McKenzie Amsterdam wordt gecompleteerd door Wouter Paardekooper, partner Corporate & International Tax, die sinds 2011 zitting heeft in het bestuur.
Verder heeft Baker & McKenzie per 1 juli Wibren Veldhuizen en Kuif Klein Wassink benoemd tot partner binnen respectievelijk de Tax en Corporate praktijkgroep.
Veldhuizen is sinds 2003 verbonden aan Baker & McKenzie Amsterdam en is gespecialiseerd in zowel Nederlands als internationaal fiscaal recht, met inbegrip van de daaraan verbonden ondernemingsrechtelijke en transfer pricing aspecten.
Klein Wassink is binnen de Corporate praktijk gespecialiseerd in grensoverschrijdende transacties. Hij heeft ruime ervaring in het begeleiden van fusies en overnames en het oprichten van joint venture structuren.

Johan Kleyn is als partner toegetreden tot Jones Day. De Amsterdamse vestiging werd verder uitgebreid met de komst van Gerjanne te Winkel en Floris Pierik. Zij zijn beiden tot ‘of counsel’ van Jones Day benoemd.

Joeri Toet is gestart in de IT praktijk van Lokke Moerel bij De Brauw Blackstone Westbroek. Toet is specialiseert in ICT en Privacy vraagstukken.

Per 1 juli is Bart Wolters benoemd tot partner Corporate / M&A bij Holland van Gijzen advocaten. Wolters is gespecialiseerd in fusies en overnames, herstructureringen, outsourcingsprojecten & commerciële contracten.

Bokkes Fontein Advocaten is per 1 juli gewijzigd in Bokkes Falkena Advocaten. Reeds geruime tijd werkt het kantoor al samen met Bauke Falkena (40), die kantoor houdt in Amsterdam. Hij heeft meer dan 16 jaar praktijkervaring en werkte voorheen bij kantoren als Clifford Chance, Spigthoff, Norton Rose en was partner/aandeelhouder bij CMS Derks Star Busmann.

Cees Kersten en Bart Wehmeijer, beiden kandidaat-notaris, zijn per 1 juli benoemd tot partner binnen de Corporate praktijkgroep van Van Campen Liem. Kersten en Wehmeijer houden zich bezig met grensoverschrijdende transacties. Zij hebben ruime ervaring in het begeleiden van fusies en overnames en het opzetten van joint venture structuren.

Rik Geurts is per 1 juli overgestapt van QuestIE Advocatuur naar Van Iersel Luchtman Advocaten om daar als partner de sectie IE & ICT te versterken.

Gideon Peijnenburg is de eerste notaris in Nederland die benoemd is door koning Willem-Alexander. De kersverse notaris van notariskantoor Verhaegen & Verhaegen uit IJzendijke werd op de eerste werkdag van de koning tot notaris benoemd. Peijnenburg is sinds 2008 als kandidaat-notaris verbonden aan het kantoor en sinds 2011 samen met notaris Eric Verhaegen mede-eigenaar van het kantoor.

Jac Rinkes is benoemd tot hoogleraar Europees en vergelijkend Verzekeringsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Per 1 juli zijn Hester Tonino en Kristianne Horrevorts associate partner geworden bij het Haarlemse advocatenkantoor Pot Jonker. Tonino is al enige tijd voorzitter en het juridische geweten van de sectie arbeidsrecht. Kristianne Horrevorts vervult eenzelfde rol in de civiele sectie.

Freek Snippers (39) is partner/aandeelhouder geworden bij De Vos & Partners Advocaten, bij welk kantoor hij sinds 2001 werkzaam is. Hij is gespecialiseerd in het Arbeids- en Insolventierecht. Ook Els Doornhein (43), specialist Intellectueel Eigendomsrecht en Insolventierecht, is partner/aandeelhouder geworden bij het kantoor. Zij houdt zich onder andere bezig met de advisering van ondernemers werkzaam in de creatieve industrie of gericht op innovatie (waaronder uitvinders). Tot slot is Dennis van Beem (41), specialist Intellectueel Eigendomsrecht, partner/aandeelhouder geworden. Hij is sinds 1996 advocaat en is expert op het gebied van software, IT en brand protection.

Per 1 juni zijn Anke Feenstra (34) en Anneke Nuyens (37) partner geworden bij Hertoghs advocaten-belastingkundigen. Beiden zijn reeds ruim 10 jaar verbonden aan dit kantoor.

Advocaat Harke Plas is per 1 juli als partner toegetreden bij Dommerholt Advocaten in Zwolle. Plas is gespecialiseerd op het gebied van vennootschaps- en ondernemingsrecht: fusies en overnames, ondernemingsstructuren en ondernemingsrechtelijke conflicten en contracten.

Robert Collenteur is per 1 augustus aangewezen als toegevoegd notaris van Van Doorne. Hij is toegevoegd aan notaris Saskia Laseur en hij is hiermee de tweede toegevoegd notaris binnen Van Doorne. De mogelijkheid om toegevoegd notaris te worden bestaat sinds 1 januari 2013.

Sanne Koster is met ingang van 1 augustus in dienst getreden als advocaat binnen de sectie ondernemingen bij Marxman Advocaten.

Kees Bothof is per 1 augustus begonnen als advocaat en ‘’of counsel’ bij Greenberg Traurig, Amsterdam.

Taru Spronken is per 1 september benoemd tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Robert van Peursem is daarnaast per 1 juni benoemd tot advocaat-generaal civiele zaken bij de Hoge Raad. Tot slot is Edwin Bleichrodt sinds 1 september advocaat-generaal strafzaken bij de Hoge Raad.

Marieke Burgers-Thomassen, Paul Sliepenbeek, Rob van Coolwijk en Carlijn van der Vegt-Boshouwers zijn vennoot geworden van de van AKD advocaten & notarissen per 1 september afgesplitste praktijkgroep Familierecht. De hierbij berokken secretaresses completeren de bezetting.

Roan Lamp, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, is per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar financieel strafrecht aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam. Lamp zal zich bezighouden met onderzoek naar de strafrechtelijke handhaving van financieel recht, in het bijzonder bij onregelmatigheden binnen de financiële sector.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven