Carrièrewisselingen bij BOLT Advocaten, Baker & McKenzie, DayOne

Delen:

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Mijke van den BrandMijke van den Brand is per 1 oktober toegetreden tot BOLT Advocaten in Utrecht. Van den Brand is specialist in het arbeidsrecht. Hiervoor was zij werkzaam bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Utrecht.

Pauline BakkerPauline Bakker is per 1 oktober begonnen als associate Employment & Pension Law bij Baker & McKenzie. Zij heeft ruim acht jaar ervaring in het pensioenrecht, opgedaan bij onder andere HVG Zwitserleven.

Op 1 november is DayOne gestart, een nieuw Haags advocatenkantoor. De oprichters zijn Vincent Breedveld, Manuela Paumen, Edith Groenwegen-Caris, Gerben Metz. Breedveld en Metz zetten hun praktijk van Ruig + Partners voort. Paumen en Groenewegen-Caris waren hiervoor partner bij Wessel Tideman & Sassen en hebben eerder al bij Buren samengewerkt. DayOne focust op ondernemingsrecht, corporate en commercial litigation, contracten-, arbeids- en ambtenarenrecht.

Elmer van der KampAdvocaat Elmer van der Kamp stapte over van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn naar Trip advocaten & notarissen. Van der Kamp is gespecialiseerd in vastgoed, huurrecht en overheidspraktijk.

Per 1 november is de sectie Bouw- & Aanbestedingsrecht van KienhuisHoving versterkt door de komst van Robert de Vries als advocaat-senior medewerker, met als specialisatiegebied het vastgoed- en bouwrecht. Hij is afkomstig van Bosselaar & Strengers.

Piet-Hein Boekel en Albert Oegema zijn Dillinger Law gestart, een nichekantoor in Amsterdam met een focus op de sectoren Fashion, Media & Entertainment en Sport. Tevens zijn CARJA MASTENBROEK en LEONIE KROON als partner benoemd. Mastenbroek komt van Certa Legal, Kroon is overgestapt van DLA Piper.

De Brauw Blackstone Westbroek heeft Janneke van der Kroon benoemd tot counsel, en Ferdinand Hengst en Lennard Keijzer tot partner. Van der Kroon adviseert en procedeert op het gebied van arbeidsrecht. Hengst is expert in corporate financing en Keijzer is gespecialiseerd in ondernemingsrecht.

Bob Wessels is per 1 november benoemd tot voorzitter van de Raad van Advies van DigiTrage. Wessels is juridisch adviseur en arbiter, en was eerder onder meer hoogleraar internationaal insolventierecht, burgerlijk recht en handelsrecht en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag. Hij volgt Bert van Schaick op.

Arjen DoumaPer 1 september is het team van ScheerSanders Advocaten in Den Haag versterkt met de komst van advocaat en partner Arjen Douma. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en insolventierecht. Hiervoor voerde hij zelfstandig praktijk als partner bij De Vink Oudshoorn Douma Advocaten.

Het Wetenschappelijk Bureau van BANNING is uitgebreid met Jan Berkvens, Rob van Esch en Hans van den Hurk. Berkvens was hoogleraar recht en informatica aan de Radboud Universiteit en bedrijfsjurist bij Rabobank Nederland. Van Esch werkte eveneens bij de juridische afdeling van de  Rabobank, en was bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden met als opdracht juridische aspecten van elektronische handel. Van den Hurk was onder andere werkzaam als international tax partner bij Deloitte.

Dian BrouwerDian Brouwer startte in oktober zijn eigen nichekantoor, Solitt Advocaten in Den Haag. Hiermee zet hij zijn Corporate Criminal Defence praktijk voort. Brouwer is afkomstig van CMS. Brouwer was in maart dit jaar al onze Mr. van week, en nu Overstapmr. van de week. We vroegen hem of we meer van hem gaan horen. “Jazeker. Op 17 februari spreek ik mijn oratie uit als bijzonder hoogleraar Verdediging in strafzaken aan de Universiteit Maastricht. Ik verwacht dat die rede ook nog wel wat stof zal doen opwaaien.”

Madelon StevensMadelon Stevens is overgestapt van het Corporate Investigations, Compliance & Defence team van Loyens & Loeff naar de economische en internationale sanctierechtpraktijk van JahaeRaymakers in Amsterdam. “Binnen dit jonge kantoor − met weliswaar veel ervaring − is er voor mij veel ruimte me als advocaat verder te ontwikkelen. Ook heb ik nu meer gelegenheid om nevenwerkzaamheden te verrichten, zoals mijn recente bestuursfunctie bij de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). Zo kan ik mij breed blijven ontplooien op het rechtsgebied waar mijn passie ligt.”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven