Dealmaker van de week

Charlie Temple verkocht aan brillengigant Grandvision

Dealmaker van de week is Diederik Baas, die namens CORP. online opticienketen Charlie Temple van Leon Planken bijstond bij de verkoop aan Grandvision, moederbedrijf van brillenwinkels als EyeWish en Pearle. Charlie Temple, dat brillen met glazen op sterkte aanbiedt voor een lage prijs en een dag na de bestelling levert, werd opgericht in 2016 en blijft bestaan als onafhankelijk merk.

Diederik Baas, dealmaker voor CORP.: “ We hebben een paar jaar geleden VOC Capital Partners begeleid toen zij instapten als investeerder bij Charlie Temple. Vervolgens werden wij, ik denk door het prettige contact met de CEO Leon Planken, ook rechtstreeks door Charlie Temple ingeschakeld. Doordat wij dus al langer betrokken waren en alle stakeholders goed kenden was het des te leuker dat wij deze deal mochten doen. Met name in het voortraject van deze deal is er veel gediscussieerd over de structurering van de transactie en voor mij is het altijd leuk om daarover mee te mogen denken, samen met de cliënten en hun M&A adviseur Rothschild, en het vervolgens uit te werken. Vaak is het zo dat een dealstructuur al helemaal ‘staat’ voordat de advocaten erbij betrokken worden, dus het feit dat wij van A tot Z erbij waren maakte deze deal extra interessant. Dit was weliswaar een M&A deal maar wel eentje met een vrij complexe structuur, dus wij hadden de kans om naast onze gebruikelijke expertise op M&A gebied ook daarover mee te denken en dit samen met NautaDutilh uit te werken in de documentatie. Uiteraard moest er onderhandeld worden over de standaard zaken die in elke M&A transactie aan de orde komen zoals de caps and thresholds, maar door de ongebruikelijke structuur werden wij ook geacht (nog meer dan anders) out of the box te denken. Meest bijzondere moment? Niet zozeer het moment van closing, maar meer de ochtend voorafgaand aan de closing omdat toen duidelijk werd dat het ging lukken. De tijdslijnen waren erg krap en iedereen heeft hard moeten werken om deze deal binnen hele korte tijd rond te maken en het moment waarop je realiseert dat het gaat lukken is zeker noemenswaardig te noemen. Dit had ook zeker te maken met de pragmatische en doelgerichte opstelling van alle partijen.”

Adviseurs aandeelhouders Charlie Temple: CORP. (Diederik Baas, Eric de Best), Rothschild (Bastiaan Vaandrager, Johan Dubbelman, David Lodcher, Djurre Hoogeveen)

Adviseurs minderheidsaandeelhouder Charlie Temple: HVG Law (Sijmen de Lange, Boris Hoes)

Adviseurs HAL (grootaandeelhouder GrandVision): HAL inhouse (Wouter Wolffenbuttel, Sander van Noorden, Thijs Willems), NautaDutilh: Edger Kleijer, Michael Oldenburger, Paul Giebels, Celine Houwen)

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand