Coen Drion verlaat Kennedy Van der Laan

Delen:

Coen Drion, partner en medeoprichter van Kennedy Van der Laan, is benoemd tot raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. “Het is jammer dat hij ons kantoor verlaat, maar tegelijkertijd zijn we ontzettend trots dat een partner van Kennedy Van der Laan is benoemd tot raadsheer in de Hoge Raad”, zegt Joost Linnemann, managing partner van Kennedy Van der Laan.

Het is de tweede partner van Kennedy Van der Laan die het kantoor in korte tijd verlaat om een vooraanstaande publieke functie te bekleden. Eind 2008 vertrok Eberhard van der Laan om minister van Wonen, Wijken en Integratie te worden. Inmiddels is hij burgemeester van Amsterdam.

Kennedy Van der Laan behartigt de belangen van een groot aantal multinationals, toonaangevende nationale bedrijven, startende ondernemingen, overheidsorganisaties, instellingen en particulieren. Bij het in Amsterdam gevestigde kantoor werken negentig advocaten. Coen Drion stond in 1992 samen met tien collega’s aan de basis van Kennedy Van der Laan.

Juridisch topniveau

Bij Kennedy Van der Laan is men niet verbaasd dat Drion is gevraagd voor de Hoge Raad. “Coen is op zijn vakgebied juridisch van dusdanig niveau dat een benoeming in de Hoge Raad in de lijn der verwachting lag”, zegt Linnemann. “Wij kijken uit naar de eerste arresten van de Hoge Raad waarin de juridische kwaliteiten van Coen te herkennen zijn.”

Coen Drion (1956) voltooide in 1988 zijn studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na vier jaar bij het toenmalige Van Doorne & Sjollema te hebben gewerkt, richtte hij samen met collega’s een eigen kantoor op. In zijn jaren bij Kennedy Van der Laan heeft Drion zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van (internationaal) contracten- en aansprakelijkheidsrecht alsmede ICT-recht. Drion heeft veel ervaring met de juridische coördinatie van grote projecten. Als advocaat stond hij cliënten vaak bij als dergelijke complexe projecten in moeilijke fases terechtkwamen. Hij trad regelmatig op als arbiter en mediator. Drion heeft vele tientallen artikelen gepubliceerd, boeken geschreven en honderden cursussen gegeven aan afgestudeerde juristen.

Drion staat bekend als een maatschappelijk betrokken persoon die niet bang is een afwijkende mening te verkondigen als de situatie er naar zijn mening om vraagt. “Coen heeft een verfrissende aanpak en schrikt er niet voor terug de boel een beetje op te schudden”, aldus Linnemann. Die rol had hij volgens hem binnen Kennedy Van der Laan, maar ook in de advocatuur. Zo heeft Drion zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor een maatschappelijk verantwoorde houding van advocatenkantoren. Hij stelde daarbij de uurtarieven van advocaten ter discussie. Die zijn volgens hem vaak te hoog voor particulieren en kleine en middelgrote bedrijven. Hij pleitte daarom voor een code op basis waarvan commerciële advocatenkantoren een bijdrage leveren aan het toegankelijk houden van het recht voor iedereen. In de advocatuur is die code de ‘code- Drion’ gaan heten.

Drion stond al enige tijd op de nominatie voor de Hoge Raad. Hij volgt Oscar de Savornin Lohman op die zijn functie per 1 september heeft neergelegd.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven