De arbeidsmarkt voor juristen blijft sterk

Delen:

Remco Feuth - Voxius
Remco Feuth

Remco Feuth: “We hebben allemaal gelezen over de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie, stijgende rentetarieven en de sombere economische vooruitzichten. Maar wat betekent dat voor bedrijven en de arbeidsmarkt?

Welnu, het maakt het voor bedrijven onder andere moeilijk(er) om geld in te zamelen. Daarom was 2022 geen goed jaar voor bedrijven die naar de beurs willen om geld op te halen. De dealwaarde was in 2022 ruim vijftig procent lager dan het jaar ervoor. Voor 2023 zijn die vooruitzichten niet beter geworden. Hoewel de economie boven verwachting blijft draaien is er nog veel onzekerheid.

Waar de advocatuur (zelfs tijdens corona) topjaren heeft gehad en er dus veel vraag was naar, veelal, gespecialiseerde advocaten, zal de vraag, verwacht ik, wat afvlakken. Dat geldt in mindere mate voor bedrijfsjuristen. De business draait gewoon door als altijd, met extra behoefte aan alles wat te maken heeft met sustainability. Daarnaast tuigen scale-ups veel eerder dan vroeger een juridische afdeling op.

Conclusie: de arbeidsmarkt voor juristen blijft sterk, zowel voor vaste posities als interim. Ook zien wij meer vraag naar ondersteuning bij het bepalen van de strategie van advocatenkantoren en legal departments.”

Remco Feuth is consultant bij Voxius.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Finance
2 Vastgoed
3 Commercial contracting

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven