De arbeidsmobiliteit zal uiteindelijk weer toenemen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Toenemende vraag naar interim-juristen arbeidsrecht, bestuursrecht en insolventierecht

Alexander van Hussen: “Wat een tijden zijn het! De vraag naar interim-juristen overtreft het aanbod. Dit merken we ook bij Brunel. Waar komt deze vraag vandaan en blijft dit zo? Veel juristen zijn gedurende de Covid-periode blijven zitten waar ze zitten. Dit is mede ingegeven door de steunmaatregelen van de overheid en het feit dat de voorspelde faillissementsgolf is uitgebleven. Tegen de verwachting in zijn juist de bedrijfsovernames toegenomen en groeit de economie hard door. Vanzelfsprekend neemt door al het positieve nieuws de vraag naar tijdelijke inzet van juristen toe. Echter, omdat de arbeidsmobiliteit zo laag is, lijkt het of er geen beschikbare interim-juristen meer zijn. Mijn inschatting is dat de arbeidsmobiliteit uiteindelijk weer zal toenemen en dat vraag en aanbod weer meer in evenwicht zullen zijn.”

Alexander van Hussen is Business Unit Manager Legal bij Brunel.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Contractenrecht
2 ICT-recht
3 Bestuursrecht

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top