De juridische arbeidsmarkt is weer vrolijker geworden

De juridische arbeidsmarkt is weer langzaam aan het aantrekken, vooral op de 'mid-level' vacatures gaat het goed. Tobias Herweijer van Taylor Root geeft zijn arbeidsthermometer.

Delen:

Tobias Herweijer

Tobias Herweijer: “De lente is begonnen. Het is langer licht en mensen op straat zijn weer vrolijk. Ook voor de juridische arbeidsmarkt geldt dat deze weer vrolijker is geworden. Na wat hiring freezes en een relatief rustige winter, lijkt de juridische arbeidsmarkt weer langzaam aan te trekken, zowel qua vaste als interim vacatures. Dit geldt vooral voor de zogenoemde ‘mid-level’ vacatures, waarbij tussen de vijf en twaalf jaar werkervaring wordt gevraagd.

Het aantal vacatures voor legal director en general counsel is ook iets toegenomen. Nog steeds is er echter een relatief groot aantal senior juristen dat actief open staat voor een nieuwe functie.

De aantrekkende juridische arbeidsmarkt zien we in verschillende sectoren. Sectoren die hier positief uit springen zijn Energy/Offshore en IT/Technology.

Een andere ontwikkeling die we zien is een scheefgroei tussen salarissen binnen de top 10-advocatuur en salarissen voor bedrijfsjuridische vacatures. Er zijn uiteraard altijd verschillen geweest, maar de verschillen beginnen steeds groter te worden. Hierdoor is de stap uit de advocatuur naar een in-house rol steeds moeilijker om te nemen.

Tobias Herweijer geeft als director bij Taylor Root leiding aan een team van consultants en helpt zijn klanten bij de werving van legal- en compliance professionals binnen de Benelux, zowel bij permanente als interim vacatures.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Senior Compliance Counsel
2 Legal Counsel Energy/Offshore
3 Interim Legal Counsel (commercial contracts)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven