Deal in digitaal onderwijs

Delen:

Joost Kooren

Squla, actief in educatieve games voor kinderen, neemt branchegenoot WRTS over van uitzender Young Capital. Het Amsterdamse bedrijf wordt daarmee één van de belangrijkste aanbieders van digitale leermiddelen in Nederland. Squla biedt games aan waarmee vier- tot twaalfjarigen hun kennis van vakken als rekenen en geschiedenis kunnen uitbreiden. WRTS focust op het leren van woorden in taalvakken in het middelbaar onderwijs.

Joost Kooren, NautaDutilh: “Squla is een deelneming van Levine Leichtman Capital Partners, een private equity investeerder die we al een aantal keer hebben geadviseerd. Het is altijd leuk wanneer je vervolgens ook de deelnemingen van zo’n partij mag adviseren. Je kent zo’n bedrijf vaak al omdat je destijds de due diligence voor de private equity partij gedaan hebt en het is erg leuk de ondernemers weer te spreken over de business en hoe het ze vergaat. Digitaal onderwijs is een interessante sector voor private equity. Goede schoolresultaten lijken steeds belangrijker te worden en er is dus een bepaalde vraag naar goede spelers in de markt. Squla is een innovatieve partij met goed schaalbare producten en is daarmee extra interessant. Rondom deze overname, de aankoop van WRTS, was de due diligence verzorgd door een andere partij en dat vergt vaak extra afstemming in die initiële fase. Daarnaast was er een mismatch tussen de transactierisico’s die door beide kanten werden ervaren, waardoor de deal wat meer tijd in beslag nam dan voorzien. Het scheelt dat transactieadvocaten in zo’n geval ook daadwerkelijk advocaten zijn en uiteindelijk met een oplossing kwamen die voor beide partijen gunstig was. De aanvankelijke scepsis sloeg om in vertrouwen in de toekomst. Toen men eruit was bleek het plannen van de closing in februari een laatste uitdaging, niet vanwege de onderhandelingen maar omdat het lastig was om de ski-uitjes van koper, verkoper en adviseurs heen te plannen.”

Adviseurs Squla: NautaDutilh (Joost den Engelsman, Joost Kooren, Annet Vis, Jill Ruigrok, Celine Houwen, Arjan Pors, Stephan Huis in het Veld, Sjuul Jentjes, Edward Rijnhout)

Adviseurs Young Capital: Vriman M&A Lawyers (Jan Vriesendorp, Meelf van Oosten)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven