Dealmaker van de week: Annemieke Romein (Vlaskamp Advocaten)

Delen:

36-Annemieke-RomeinDealmaker van de week is Annemieke Romein (Vlaskamp Advocaten), die B&S bijstond in de overname van Capi-Lux. B&S, actief op het gebied van de internationale groothandel in food & non-food voor o.a. luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, defensie, catering en cruiseboten, heeft onlangs branchegenoot Koninklijke Capi-Lux en diens dochtermaatschappijen over genomen . Capi-Lux exploiteert tax free electronicawinkels op luchthavens in diverse landen.

Annemieke Romein, dealmaker voor Vlaskamp Advocaten: “Bijzonder aan deze transactie is het feit dat Capi-Lux naast de winkels op Schiphol – waar iedereen wel eens is binnen gelopen – , winkels heeft op luchthavens in verschillende landen waaronder Duitsland, Zuid-Afrika en Finland. Hierdoor heb je te maken met verschillende jurisdicties en met aspecten op het gebied van duty free handel, air side en land side shops. Capi-Lux is een familiebedrijf en overnames zijn voor familiebedrijven geen dagelijkse praktijk. Dit geeft soms een andere dynamiek aan het overname proces. Daarnaast is continuiteit voor familiebedrijven vaak belangrijk, zo ook in dit geval, waardoor andere belangen een rol spelen. Het feit dat de fotocollectie zoals deze aanwezig is op het hoofdkantoor van Koninklijke Capi-Lux nu in bruikleen is gegeven door de Capi-Lux Alblas Stichting aan B&S, is eveneens bijzonder te noemen. Het betreft een zeer diverse collectie foto’s uit oeuvres van verschillende fotografen. Ik ken B&S al jaren en heb een zeer prettige en open relatie met hen. Zo’n acht jaar geleden heb ik B&S voor het eerst bijgestaan bij een overname en sindsdien doe ik naast overnames diverse andere interessante zaken voor B&S, voornamelijk contractenwerk.”

Adviseurs B&S: Vlaskamp Advocaten (Annemieke Romein, Aniek Gielen), Loyens & Loeff (Rob Cornelisse, Rogier Sterk, Wendy van der Starre, Donate Berkhof, Marc Custers)

Adviseurs Koninklijke Capi-Lux Holding BV: AKD (Nathalie van Woerkom, Rosanne Vlasveld, Selma Baouch), Boer & Croon (Maarten Vijverberg, Gonneke van der Lee, Paul Gerrits)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven