Dealmaker van de week: Edwin de Rooij (Deterink)

Delen:

43-Edwin-de-RooijDealmaker van de week is Edwin de Rooij (Deterink), die als adviseur van Tomorrow Focus optrad in de overname van Zoover. Na onlangs een meerderheidsdeelneming te hebben verkregen in de online travel agent Tjingo breidt Tomorrow Focus AG haar activiteiten in Nederland (en de rest van Europa) uit middels een meerderheidsbelang in recensiesite Zoover. Het gaat samen met HolidayCheck, dat deel uitmaakt van het Duitse mediaconcern. Tomorrow Focus betaalt 21 miljoen euro voor het belang in Zoover. Onder de gedeeltelijke overname valt ook MeteoVista, het bedrijf waar Weeronline onder valt. 

Edwin de Rooij, dealmaker voor Deterink: “Ons kantoor heeft een groot Duits netwerk, werkt regelmatig voor Duitse cliënten en dat bevalt zeer goed, ook in dit geval. Bijzonder aan deze transactie was met name het aantal belanghebbenden aan de kant van de verkopers, waarvan een aantal is aangebleven en een aantal over ging tot volledige verkoop. Via een tweetal STAK’s waren ook certificaathouders als belanghebbenden betrokken en moest worden gedecertificeerd. In goede samenwerking met de adviseurs van verkopers (Axivate Capital, Vestius, GP Bullhound) is deze transactie tot een goed einde gebracht. De reisbranche is een boeiende sector om voor op te treden. Voor succesvolle internetbedrijven is nog steeds (internationale) belangstelling en er liggen groeikansen via deelname door een strategische partner zoals Tomorrow Focus. Enige tijd terug deden wij al een andere overname voor Tomorrow Focus, waar wij via een Duits kantoor uit ons netwerk zijn geïntroduceerd. Dit is de tweede overname in Nederland waarbij wij Tomorrow Focus begeleiden. In maart dit jaar heeft Tomorrow Focus een meerderheidsbelang in online travel portal Tjingo verworven. Die samenwerking is aan beide kanten uitstekend verlopen, reden waarom ook deze tweede transactie in Nederland door ons mocht worden begeleid.”

Adviseurs Tomorrow Focus AG: Deterink Advocaten en Notarissen (Edwin de Rooij, Evert-Jan Osnabrugge, Elina Mul), BDO

Adviseurs Webassets BV (Erwin Rooymans): Vestius Advocaten (Henk Brat, Monique Aykaz), GP Bullhound (Guillaume Bonneton), Axivate (Hugo Mensink)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven